La disciplina de l’existent, conferència de Flores & Prats

Imatge: 
© Adrià Goula
La Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya et convida a la conferència "La disciplina de l’existent" a càrrec de l'estudi d'arquitectura Flores & Prats que es farà el  dijous 6 de febrer de 2020 a les 19.30h a la Sala d'actes de la Demarcació (carrer Sant Llorenç, 20 - 22, Tarragona).

En acabar la conferència es farà un sopar-col·loqui amb el conferenciant Ricardo Flores al restaurant Barhaus. Apunta-t'hi enviant un correu a tarragona@coac.cat.

La disciplina de l’existent

La nova Sala Beckett és la combinació de dues històries d’orígens molt diferents que es troben per construir un projecte nou, al qual cadascú aporta el millor. D’una banda, l’antiga Cooperativa Pau i Justícia del Poblenou, un edifici abandonat però amb una enorme càrrega poètica, ja que es trobava en un avançat estat de ruïna i el seu record encara estava molt present en la memòria dels veïns que vivien al seu voltant. D’altra banda, la Sala Beckett, un centre de dramatúrgia amb una llarga trajectòria a la ciutat i un gran reconeixement i suport al món teatral, però que havia de canviar de seu i mudar-se a aquest edifici en una altra part de la ciutat. El concurs per rehabilitar l’edifici i adaptar-lo per a la nova Sala Beckett introdueix el nostre estudi en aquesta història, en la qual vam poder treballar cap al que creiem ha de ser una obra d’adaptació i reús.

 

Flores & Prats

És un estudi d’arquitectura fundat a Barcelona el 1998 per Ricardo Flores i Eva Prats, que combina la pràctica projectual i constructiva amb una intensa activitat acadèmica. Després d’una llarga experiència a l’estudi d’Enric Miralles, Ricardo i Eva desenvolupen una carrera on la investigació va lligada sempre a la responsabilitat de fer i construir. Han treballat en projectes de rehabilitació d’estructures en desús, en el disseny d’espais públic urbans amb la participació veïnal i en habitatges socials i la seva capacitat per crear comunitats.

 El treball de Flores & Prats ha obtingut entre altres reconeixements el Grand Award in Architecture de la Royal Academy of Arts de Londres 2009, el Premi Ciutat de Barcelona 2016 i la Menció Especial en el Premi d’Arquitectura Espanyola 2017 per la Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia i el Premi Ciutat de Palma 2017 pel Centre Cultural Casal Balaguer. Han estat nominats al Premi Mies van der Rohe 2005, 2015 i 2016 i la seva obra ha estat exposada a les últimes quatre edicions de la Biennal d’Arquitectura de Venècia.

 Eva Prats i Ricardo Flores són professors de Projectes a la ETSAB-UPC i des de 2019 professors convidats a la ETH Zurich. Han estat convidats a impartir tallers a diverses universitats d’Amèrica, Europa i Australia. Eva és a més, Professor of Architecture and Urban Design al RMIT Melbourne.


  • logo del coac
Versió per a imprimirPDF version