Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Domesticar la casa i el carrer - Conferència de Cierto Estudio

Domesticar la casa i el carrer - Conferència de Cierto Estudio

Imatge: 
© Cierto Estudio

"Domesticar la casa i el carrer" és el leitmotiv que es repeteix en l'obra del jove estudi d'arquitectura Cierto Estudio, amb projectes que abasten des del disseny d'espais domèstics fins a la seva recent experiència de reurbanització del carrer de Consell de Cent, en ple centre de l'Eixample barceloní.

En la seva ponència tractaran d'explicar-nos com aquesta melodia o idea fonamental de 'domesticar', funciona tant a la casa com al carrer, perquè, al cap i a la fi, tots dos són espais en els quals conviuen les persones. I, per tant, també ho són els espais de treball, d'oci, d'hostalatge, d'aprenentatge, d'esport o d'exposició. Però, què significa domesticar espai? Com és possible projectar el domèstic?

Cierto Estudio és un estudi d'arquitectura fundat en 2014 per sis joves arquitectes: Marta Benedicto, Ivet Gasol, Carlota de Gispert, Anna Llonch, Lucia Millet i Clara Vidal. Des de llavors l'equip ha crescut i solidificat la seva pràctica professional amb la incorporació de Jesús Fajer, Mariana Gomes i Adrián Maldonado. En haver nascut des de la pluralitat, el seu pensament és inevitablement divers i es reflecteix en la seva metodologia de treball col·laboratiu que busca la màxima reivindicació arquitectònica i un caràcter propi. Destaca la seva fascinació pel camp de l'habitatge col·lectiu, amb dissenys innovadors pensats per a adaptar-se a diferents estils de vida. En aquest camp, l'estudi va obtenir el seu primer premi en 2017 per 'Illa Glòries' a Barcelona: un pla director per a un bloc urbà multiús i el desenvolupament d'una de les quatre unitats d'habitatges col·lectius que componen el bloc. També el seu projecte 'Kitch-room' va aconseguir el primer premi per a desenvolupar un edifici de 68 habitatges amb equipament públic en planta baixa, amb la tipologia d'habitatge que reivindica la posició central de la cuina a la casa. Finalment, la seva recent adjudicació per a liderar el Model de Nous Eixos Verds del pla urbanístic 'Superilla Barcelona', va portar l'estudi a establir les bases per a la transformació sostenible de la trama de l'Eixample en la dècada vinent. Dins d'aquest pla, l'estudi s'encarrega a més del disseny del carrer Consell de Cent, l'eix principal, que ha estat recentment acabat. Els dos projectes públics d'habitatge estan avui dia en construcció, així com la voluntat de Cierto Estudio de mostrar la seva pràctica fora dels límits de la seva estimada ciutat natal, Barcelona.

L'equip està format per els/les arquitectes, Marta Benedicto, Ivet Gasol, Carlota de Gispert, Anna Llonch, Lucia Millet, Clara Vidal, Jesus Fajer, Mariana Gomes i Adrián Maldonado.

La conferència forma part de l'acte de lliurament de premis de la XIII Biennal Alejandro de la Sota - Mostra d'Arquitectura de Tarragona, on la Carlota de Gispert ha estat membre del jurat.


#dijousalcoac

#COACTarragona

logo del coac

 

Versió per a imprimirPDF version