Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Síntesis Arquitectòniques 2024. Espai Núvol: una tesi sobre les atmosferes de RCR arquitectes, a càrrec de Jaume Prat

Imatge: 
© Jaume Prat
La tercera i última sessió del cicle Síntesis Arquitectòniques 2024 anirà a càrrec de Jaume Prat Ortells, el qual presentarà la tesi doctoral Espai Núvol: una tesi sobre les atmosferes de RCR arquitectes, el divendres 28 de juny a la seu de la Delegació Garrotxa-Ripollès. L’autor va començar a fer aquesta tesi doctoral sobre RCR Arquitectes abans de saber que l’estava redactant: obres visitades, hores de conversa, conèixer col·laboradors, clients, amics. Uns anys i moltes, massa dificultats més tard, la primera tesi monogràfica sobre ells ha servit per contestar la pregunta que dona raó a la tesi: Què és el més important de la vostra arquitectura?

Jaume Prat Ortells

És arquitecte per l'ETSAB, el 2002, i va obtenir el seu doctorat el 2024 i es defineix com a crític d’arquitectura. Professor de projectes a l'ETSAB des del 2018, ha col·laborat amb diverses revistes digitals i en paper, i ha participat com a jurat i conferenciant en universitats d'Espanya i Mèxic. La seva tesi doctoral és la primera monografia llegida sobre l'estudi RCR, amb qui també ha col·laborat durant deu anys en el seu workshop d'estiu.

Actualment, comissaria juntament amb Ana Amado i Xevi Bayona la primera exposició resultant d'un concurs públic per a la Casa de l'Arquitectura de Madrid. El 2016, va comissariar el pavelló de Catalunya a la Biennal d'Arquitectura de Venècia amb l'exposició "Aftermath, architecture beyond architects", en col·laboració amb Isaki Lacuesta i Jelena Prokopljevic. A més, ha estat assessor de continguts de la sèrie documental "Escala Humana", emesa per TVE durant quatre temporades, que va rebre diversos guardons.

És autor del llibre "Coordenadas para el próximo milenio", editat per Arquine, i ha estat col·laborador en les xarxes del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya durant deu anys. També és l'autor i editor del blog www.jaumeprat.com, i des del 2022, autor i locutor del pòdcast "El punto gordo". Finalment, va ser director del Blog de la Fundació Arquia durant el període 2022-2023.
Versió per a imprimirPDF version