imatges Exposició: "Voluntat i Mirada"

Exposició: "Voluntat i Mirada"

Imatge: 
© Taller de Fotografia del Centre Penitenciari Lledoners
La sala d’exposicions de la Casa Lluvià acull, del 30 de juny al 17 de juliol, la mostra “VOLUNTAT I MIRADA” una exposició de dos projectes del taller de Fotografia del Centre Penitenciari Lledoners que dirigeix Maria Vernet.

“VEURE O MIRAR”  presenta treballs del curs de Taller de Fotografia de Lledoners (estiu 2019- estiu 2020) en el que participen interns de forma voluntària. Les activitats artístiques són opcionals i el Taller de Fotografia és una de les que ofereix el Centre. Totes les propostes d'aquest curs han girat entorn diferents projectes amb la temàtica del retrat. La responsable del taller creatiu determina els projectes però tan sols els hi estableix unes premisses bàsiques; a vegades conceptuals, tècniques o estètiques (depenent del projecte).  Aquestes tan sols són excuses per aprendre una tècnica fotogràfica (digital, analògica o lumínica) a mesura que es treballa, per tal de realitzar una obra que finalment serà comú entre tots els participants. L'exposició de les obres és sempre una manera de celebrar l'aprenentatge i possibilita el vincle cultural amb l'exterior,  necessari en ambdues direccions.

“DESIG I VOLUNTAT” és un projecte fotogràfic dels alumnes del Taller de Fotografia, realitzat al pati del Mòdul 2 del Centre Penitenciari Lledoners per Sant Jordi del 2021. Les premisses estètiques són poques: un fons negre, la llum natural del pati i moltes roses, algunes seques i d’altres radiants… a disposar pel retratat (segons el que desitgi expressar o transmetre). Els protagonistes i realitzadors han estat els 22 interns del mòdul: retratats, fotògrafs i ajudants.

Aquest Sant Jordi, a Lledoners el nostre  ha estat  fer ús de la rosa com a símbol- excusa, per redescobrir l'instrument de la conquista de la subjectivitat, el motiu perfecte per recordar-nos  que l’art i la llibertat d’expressió evoquen la subjectivitat de la bellesa en qualsevol racó, en qualsevol indret i en totes i cadascuna de les persones i realitats.

L’exposició està organitzada pel Centre Cultural El Casino de l’Ajuntament de Manresa i es pot visitar seguint totes les mesures d’higiene i seguretat d’acord amb la normativa sanitària vigent. 

 

Versió per a imprimirPDF version