Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge d'un fotograma de Lásló Moholy-Nagy

Exposició "L'Àlbum de l'Arquitecte: László Moholy-Nagy. Fotografia i fotogrames", a Figueres

Imatge: 
© László Moholy-Nagy. Ohne Titel (1925). Museu Folkwang
Després de la seva estada a la sala La Cova de la Demarcació de Girona del COAC, a Girona, i a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, l'exposició del cicle l’Àlbum de l’Arquitecte: László Moholy-Nagy. Fotografia i fotogrames” arriba a la ciutat de Figueres on es podrà veure del 9 de març al 12 de setembre de 2021, a la sala d’exposicions de la Delegació de l’Alt Empordà del COAC.

L’exposició presenta 42 fotogrames i 18 fotografies que representen una selecció d’un aspecte de l'obra de László Moholy-Nagy: els fotogrames, és a dir experiments fets sobre plaques de bromur de plata sensibles a la llum que permeten registrar fenòmens lumínics creats mitjançant miralls, lents, etc.

Amb motiu del Dia de la Dona i al voltant de la figura i treball de Moholy-Nagy posem el focus en aquest cas amb les seves dones Lucia i Sibyl.  La Lucia Moholy (Schulz),  destacada fotògrafa del moment i primera esposa de l’artista, la podem trobar entre la selecció de la documentació que es dóna a conèixer a l’exposició, és autora de nombroses fotografies que la historiografia ha atribuït a László exclusivament.

Pel que fa a la Sibyl, historiadora i crítica d’arquitectura, serà presentada com a activitat paral·lela a l’exposició, el dijous 18 de març (19 h) amb la conferència “Sibyl Moholy-Nagy. Una vida de passions. Un home – dues dones”, a càrrec de l’arquitecta Zaida Muxí.

László Moholy-Nagy
Va ser un pedagog i també un artista polifacètic. Va treballar en diversos camps, des de la pintura fins al cinema, passant pel fotograma, la fotografia o l'escenografia. Va aprendre sempre del món que l'envoltava i es va  interessar pels materials, els jocs amb la llum, la creació de composicions a partir de les ombres, les textures o les transparències.

Amb la col·laboració
Aquesta exposició ha estat possible gràcies a les empreses que donen suport a la Demarcació de Girona del COAC: Jung, com a patrocinador principal; Brancós Ceramics, Compac, iGuzzini, Itisa i Technal, com a patrocinadors, i Arcadi Pla SA, Arquia, Ascensors Serra, Boffi – De Padova, HNA – Germandat Nacional d’Arquitectes, IRSAP, Plantalech, Tendències Girona i Vidresif, com a col·laboradors.

MESURES COVID-19
L’exposició es podrà visitar seguint totes les mesures d’higiene i seguretat d’acord amb la normativa sanitària vigent.


 

Versió per a imprimirPDF version