Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Exposició “Recordar per reivindicar”

Imatge: 
© Celia Moreno i Candela Sánchez
Inauguració: dijous 19 d'octubre, a les 19 hores

La Delegació de la Garrotxa-Ripollès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) acull del 19 d’octubre de 2023 al 7 de gener de 2024, l’exposició “Habitar per conèixer. Recordar per descobrir. Observar per reivindicar”, la mostra resultant de la Beca ENFooCA 22-23 Premis Arnau Bartrina Luque.

Els tossols (petits turons resultats del refredament de la lava volcànica) són els protagonistes del treball fotogràfic que han dut a terme Candela Sánchez i Cèlia Moreno, de Noviembre edicions de Barcelona, guanyadores de la segona edició de la Beca Residència dels premis Enfooca Arnau Bartrina Luque, que promou l’associació de familiars i amics homònima per donar continuïtat a la passió d’aquest jove de Montagut i Oix, mort l’any 2020 per la picada accidental d’un peix aranya mentre filmava peixos a la platja Gran de Platja d’Aro.

Les dues becades han remarcat que els ha atret la singularitat d’aquestes formacions geològiques i el fet que, paradoxalment, són les grans obligades de la geologia del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Les creadores, que han fet una residència de treball a Can Jordà, al cor de la Fageda d’en Jordà, una de les reserves naturals més populars de la zona volcànica, han afirmat que han estat fonamentals els coneixements que han utilitzat per al seu projecte fruit del contacte amb tècnics del Parc Natural, de l’Observatori del Paisatge i del geòleg expert en el tema Llorenç Planagumà. Expliquen que han volgut captar els tossols amb una nova mirada i, per això, els han fotografiat des de l’interior. Així mateix, han recollit moltes instantànies d’objectes naturals i artificials relacionats amb aquestes formacions i el seu entorn.

Organitza: Enfooca. Premis Arnau Bartrina Luque
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya, Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Ajuntament d'Olot, Consell Comarcal de la Garrotxa, Observatori del Paisatge, Escola d'Art d'Olot i Delegació Garrotxa-Ripollès del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Versió per a imprimirPDF version