Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Conferència "Il·luminar i pensar" a càrrec de Xavier Monteys

Imatge: 
Foroba Yelen
La Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC participa a 'Lluèrnia. Festival del foc i de la llum' amb la conferència Il·luminar i pensar, a càrrec de l'arquitecte Xavier Monteys, que tindrà lloc el dijous 8 de novembre, a les 19.30 h, al Casino Olotí.

La conferència es basarà en una petita col·lecció d’exemples d’il·luminacions en l’entorn quotidià, que permeten fer algunes observacions sobre el paper de la llum a l’espai públic. Entre els exemples, hi ha llums que puntuen discontínuament l’espai, que el dilaten, i que mostren una altra funció més enllà de la purament homogènia i funcional. Llums dictades pel sentit pràctic i la necessitat i que il·luminen l’acció i no pas l’espai. Llums que ajuden a travar la casa amb la ciutat, recordant-nos que la ciutat necessita ser mirada des de les finestres. I llums que «escriuen» cap al capvespre o a la nit i que llegim i ens fan pensar.

Xavier Monteys (Barcelona, 1953) és catedràtic de Projectes arquitectònics a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB). És l’investigador principal del grup de recerca «Habitar». Col·labora també en un curs de projectes a la Universitat de Girona i al màster «Aula de renovación urbana» a la Universitat de Santiago de Compostel·la.

Consulta el programa de Lluèrnia.
Versió per a imprimirPDF version