Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Conferència 'Per què estudis i no oficines?', a càrrec de Sílvia Garcia Camps

Imatge: 
© Silvia Garcia Camps
El divendres 3 de febrer, a les 19 hores, s'inaugura l'exposició “Domestic Workspaces” amb la conferència Per què estudis i no oficines?, a càrrec de l'arquitecta i il·lustradora Sílvia Garcia Camps, autora de la mostra, en la qual farà un breu repàs històric des dels tallers dels mestres d'obres fins a les actuals oficines, tot observant quins canvis s'han produït i com han afectat la concepció de la professió, parlant del dibuix com a eina per a entendre l'entorn i els motius que la van portar a tirar endavant el projecte.

A "Domestic workspaces", l'autora ha captat l’essència de 42 despatxos d’arquitectura, tant nacionals com internacionals, per donar a conèixer el panorama arquitectònic actual des d’una altra perspectiva: la domesticitat dels estudis. L’arquitectura i l’interiorisme dels espais de treball dels arquitectes - estudis-taller, estudis corporatius, estudis-casa-, esdevé el pretext per reflexionar sobre el diàleg que estableixen les persones amb els espais que ocupen a través dels objectes quotidians que les decoren. Per donar a conèixer aquestes domesticitats, la il·lustradora utilitza un collage naïf resultant de la unió del dibuix a mà alçada d’aquests espais amb altres elements utilitzant la tecnologia.

Sílvia Garcia Camps (Manresa, 1990)
Graduada en Arquitectura per l'ETSAB el 2015, ha treballat per a estudis tant nacionals com internacionals a Rotterdam, São Paulo i Barcelona i ha organitzat exposicions col·lectives i individuals de projectes externs i també personals, entre els quals trobem Paradoxical Exhibition (desembre 2020, SpaceECH. Col·laboració amb Adrián Jurado) i “Domestic Workspaces” (octubre 2022, COAC Girona - maig 2022, La Capell - juliol 2022, ETSAV – febrer 2021, ESTAB - abril 2018, Galeria H20). 

L'arquitecta ha trobat en la il·lustració i el dibuix un estil molt personal i analògic on poder explorar i compondre realitats menys convencionals, que l'han portat a poder sortir de l'àmbit estrictament arquitectònic per poder treballar per a marques com Vitra i Santa & Cole, o fer il·lustracions per a revistes i publicacions tant nacionals com internacionals, entre les quals hi trobem “El País Semanal” o “The Architectural Review”.

També ha impartit xerrades al Node Center de Berlín, UTSA de Sydney i al TEC-Arq de Costa Rica.

Versió per a imprimirPDF version