Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
sostre edifici antic

Cicle Síntesis Arquitectòniques 2021: “Bernardí Martorell i Puig, arquitecte (1877-1937)”, de Mariola Borrell

Imatge: 
© Mariola Borrell

La primera sessió del cicle Síntesis Arquitectòniques 2021 tindrà lloc a sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC, el dijous 1 de juliol, a les 19 hores. En aquesta ocasió, Mariola Borrell presentarà la tesi doctoral Bernardí Martorell i Puig, arquitecte (1877-1937)

L’arquitecta se centra a donar a conèixer un professional de principis de segle XX, amb obra abundant a tot Catalunya, que ha quedat a l'ombra de les grans figures del modernisme català. Obres com el Monestir de Valldonzella, el col·legi de les teresianes de Tarragona o la Casa Laplana a Barcelona, fan de l'arquitecte en qüestió un personatge amb molt interès. La tesi fa un estudi biogràfic i de tota l'obra de Martorell, documentant totes les obres ja conegudes i descobrint-ne altres d'inèdites, de totes les escales, des de detalls d'orfebreria fins a grans plans urbanístics. 

La segona presentació es farà el dijous 8 de juliol, a la Delegació de l’Alt Empordà del COAC, amb la tesi El territori empordanès entre els segles V al X. Dispositio et Compositio Eclesiae, a càrrec de Montserrat Valls. Finalment, tancarà el cicle Arnau Vergés amb la tesi L'Eixample Malagrida d’Olot: Urbanisme i arquitectura a la Catalunya-Ciutat-Jardí, el dijous 15 de juliol, a la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC. 

Mariola Borrell
Mariola Borrell és doctora arquitecte per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) l’any 2021 i arquitecta per la mateixa universitat l’any 2014. La seva tesi doctoral ha estat dirigida per Alberto Estevez, doctor arquitecte i doctor en Història de l'Art, i per Judith Urbano, doctora en Història de l'Art. La tesi ha estat realitzada amb beca AGAUR de la Generalitat de Catalunya i qualificada amb excel·lent menció cum laude. Durant aquest temps ha realitzat docència a la facultat d'arquitectura de la UIC, al departament de Composició. 

Borrell també ha format part del grup de recerca GRHAD (Grup de Recerca Història Arquitectura i Disseny) amb qui ha publicat el llibre La Mansana de la Discòrdia; i part del grup de recerca Arquitectura Biodigital i Genètica.  

INSCRIPCIONS
Activitat gratuïta. Inscripció obligatòria a través d’aquest formulari. Places limitades.

MESURES COVID-19
L’acte complirà totes les mesures d’higiene i seguretat d’acord amb la normativa sanitària vigent.

El cicle Síntesis Arquitectòniques és possible gràcies a les empreses que donen suport a la Demarcació de Girona del COAC: Jung, com a patrocinador principal; Brancós Ceramics, Compac, iGuzzini, Itisa i Technal, com a patrocinadors, i Arcadi Pla SA, Arquia, Ascensors Serra, Boffi – De Padova, HNA – Germandat Nacional d’Arquitectes, IRSAP, Plantalech, Tendències Girona i Vidresif, com a col·laboradors.

Versió per a imprimirPDF version