Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Rosa Barba Casanovas

Barcelona dedica un espai de la ciutat a l'arquitecta Rosa Barba

Imatge: 
Rosa Barba Casanovas
La ciutat de Barcelona ha decidit dedicar un racó del Parc de Collserola a la memòria de l'arquitecta Rosa Barba Casanovas (Barcelona, 1948-2000). Aquest canvi ha estat promogut pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, a petició de la Biennal Internacional del Paisatge, de la qual va ser promotora i que atorga, en homenatge seu, el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba.

El racó que s'ha triat és la passera que travessa el Pantà de Vallvidrera sobre el dic que tanca l’embassament, al Districte de Sarrià-Sant Gervasi. L’obra de fàbrica i la mina que condueix l’aigua cap a Sarrià és obra de l’arquitecte Elies Rogent. El projecte es va inaugurar l’any 1864 i tenia per objectiu subministrar aigua potable a Sarrià a través de la Mina del Grott. Posar el nom de Rosa Barba a aquesta intervenció és una manera de convidar-nos a conquerir aquest parc i fer-lo nostre.

Acte institucional
El diumenge dia 26 de març, a les 12 del migdia, se celebrarà l'acte d'institucionalització del nom, amb la descoberta de la placa corresponent. L'acte, obert al públic, comptarà amb la participació de Guillem Costa Calsamiglia, degà del COAC; Janet Sanz, segona tinenta d'Alcaldia i directora de l'Àrea d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat; Albert Batlle, regidor del Districte de Sarrià-Sant GervasiMarcel Pié Barba, fill de Rosa Barba, en representació de la família.

Rosa Barba 
Va estudiar Arquitectura a l'ETSAB, on es va graduar l'any 1971 i va obtenir el títol de Doctora el 1987. Juntament amb l’arquitecte Ricard Pié, va fundar l'any 1971 l’estudi Rosa Barba & Ricard Pié, Arquitectes, que posteriorment es va anomenar Equip BCpN amb la incorporació de Josep Maria Vilanova. Barba va compaginar la seva activitat professional amb la docència a l’ETSAB, on va dirigir el Màster en Paisatgisme i va promoure la creació del Grau en Paisatgisme. Va ser impulsora de la Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona que, des de la mort de l'arquitecta, atorga el Premi Rosa Barba en homenatge seu.

Barcelona suma 16 noms de dona al nomenclàtor 
L'Ajuntament s’ha proposat introduir el màxim de noms de dona als nous espais de la ciutat, per compensar l'històric oblit de les dones en el mapa, on només el 8,3% dels carrers duen nom de dona enfront del 35% d’homes. Així, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, aquest mes de març els diversos districtes celebraran els actes de descoberta dels nous noms de carrers, jardins, places i interiors d'illa.
Versió per a imprimirPDF version