Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
arquitectes i ciutat

'Arquitectes i ciutat: del Pla urbanístic de 1936 a la Banyoles olímpica'

Imatge: 
© Ajuntament de Banyoles

L’espai expositiu Can Tarradas de Banyoles acull fins al 4 d’octubre l’exposició Arquitectes i ciutat: del Pla urbanístic de 1936 a la Banyoles olímpica, que repassa la construcció de la ciutat de Banyoles a partir de l’obra de quatre arquitectes locals: Francesc Figueras, Jordi Masgrau, Jeroni Moner i Josep Riera

Al llarg dels trenta metres d’exposició podem veure com ha anat evolucionant la ciutat de Banyoles, des de l’avantprojecte d’Eixamplis i reforma interior de 1936 fins a la transformació olímpica de 1992, a través de plànols, perspectives, aquarel·les i fotografies d’una selecció de projectes, tant públics com privats, alguns dels quals inèdits, dissenyats pels quatre arquitectes. Entre altres, s’hi poden veure els plànols de projectes com l’edifici de Mobles Tarradas; l’antic edifici del Club Natació Banyoles, la Clínica Salus Infirmorum, la Xocolata Torras o les pesqueres de l’Estany, l’escola de Can Puig o l’INS Josep Brugulat, a més d’edificis particulars, entre altres. 

L’exposició complementa el cicle Cinc cèntims de creació local, dut a terme el passat mes de febrer, el qual podeu recuperar en el canal de Youtube de la Demarcació de Girona del COAC. 

Recuperació d’un edifici de l’arquitecte Jeroni Moner
La mostra suposa la reobertura del passatge interior de Mobles Tarradas, un edifici de 1975 obra de l’arquitecte Jeroni Moner, com a espai públic i d’exposició, després que l’Ajuntament l’adquirís l’octubre del 2020. 

L’encert del projecte radica en la idea de desplegar l’aparador més llarg de la ciutat en una de les façanes més estretes i amb aquest gest crear, alhora, un nou espai semipúblic que connecta i millora el teixit urbà. Un cop aconseguida la llarga vitrina d’exposició, a les façanes no els cal ensenyar res més que la seva ataronjada modernitat i un rètol vertical retroil·luminat. 

Comissariat: Marc Riera i Pau Sarquella, arquitectes; Estudi Oliver Gràfic i la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Banyoles.
Organitza: Ajuntament de Banyoles.

Versió per a imprimirPDF version