Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Síntesis Arquitectòniques "El pilar en Mies van der Rohe. El lèxic de l’acer”

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) inicia el dijous 28 de juny la tercera edició del cicle de conferències sínTESIS Arquitectòniques. Aquest cicle pretén apropar a la societat els treballs d’investigació de diversos professionals mitjançant la presentació de les seves tesis doctorals basades en temàtiques on l’arquitectura és l’eix central.


Enguany les tesis doctorals que es presenten estan dedicades a tres grans figures de l’arquitectura; Mies van der Rohe, Kazuo Shinohara i J.A. Coderch.

La primera de les presentacions, a la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona, anirà a càrrec d’Eva Jiménez, guardonada amb el Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat Politècnica de Catalunya 2014, amb la tesi “El pilar en Mies van der Rohe. El lèxic de l’acer”, on aporta una nova interpretació, tant tecnològica com contextualitzada, sobre l’arquitectura de Mies van der Rohe. Una de les innovacions més significatives d’aquesta tesi és el descobriment de les transferències tecnològiques entre Mies i altres arquitectes com Peter Behrens, Albert Kahn i Konrad Wachsmann en l’àmbit de les estructures metàl·liques així com el canvi substancial en l’obra de Mies que suposa cadascuna d’elles.

La segona presentació es farà a Olot el 5 de juliol i anirà a càrrec d’Enric Massip-Bosch, doctor arquitecte per Universitat Politècnica de Catalunya el 2016, amb la tesi "Five forms of emotion: Kazuo Shinohara and the house as a work of art”. Tancarà el cicle la presentació de Joan Alfós, doctor arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya el 2016, amb la tesi “L’Hotel de mar de J. A. Coderch”, el 13 de juliol, a la Delegació de l’Alt Empordà. 

Totes les presentacions tindran lloc a les 19 hores.

Versió per a imprimirPDF version