Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Presentació del llibre "De suburbi a ciutat"

El proper 25 de gener a les 19 h tindrà lloc la presentació del llibre "De suburbi a ciutat"⁣, amb la participació de Zaida Muxí, arquitecta i urbanista, Pedro Lorenzo, arquitecte i amic de Xavier Valls, i Odei A.-Etxearte, autora del llibre i periodista.

Aquesta és la crònica d’una revolució pacífica en ple suburbi metropolità. Durant els últims anys del franquisme i la transició, Santa Coloma de Gramenet era un municipi perifèric desbordat per l’allau migratòria, mancat dels serveis més bàsics i castigat per l’especulació. Les parròquies, els centres socials, les comissions de barri i les associacions de veïns van tramar un potent moviment reivindicatiu que va saber passar de la protesta a la proposta el 1978. El Pla Popular va esdevenir l’eina de transformació del suburbi en una ciutat digna. Fou un projecte urbanístic alternatiu, gestat en un procés de participació pioner i coordinat per l’arquitecte Xavier Valls, amb què veïns i professionals van demostrar la capacitat de canvi de la lluita urbana.

L’experiència del Pla Popular pot ser un mirall d’altres lluites que es van fer a més barris i ciutats de la perifèria de Barcelona durant el franquisme i la transició i sense les quals no es pot entendre d’on venim. També pot servir de referent i d’inspiració per als moviments socials d’avui que posen en qüestió qui i com decideix com són les nostres ciutats.

«No és una història qualsevol. És la història de la lluita d’un poble per fer d’un suburbi una ciutat. No és un trosset d’història local ni l’anècdota d’un grup de persones que van protagonitzar una aventura digna i coratjosa. […] La història que explica aquest llibre es pot llegir com una metàfora del que ha succeït a Catalunya i a Espanya». Jordi Borja, al pròleg

*Entrada lliure fins a completar l'aforament. 
També es podrà seguir la presentació a través del canal d'Instagram de La Capell. Clica aquí per seguir l'acte. 
Versió per a imprimirPDF version