edificis amb filtre blau

INCASÒL 40. Debat habitatge assequible

Imatge: 
© Incasol
NOVA DATA: 8 DE JUNY

A Catalunya, el mercat de l’habitatge presenta problemes estructurals que dificulten, des de fa anys, el normal accés dels ciutadans a l’habitatge. El dret a tenir un sostre és un dret sense el qual és molt difícil accedir a tots els altres drets de ciutadania i és imprescindible per poder emprendre qualsevol projecte de vida.

Posant l’accent en el principal dret de la ciutadania, el dret a un habitatge digne i assequible, les raons de l’INCÀSOL han estat ajudar a substituir edificis d’habitatges en situacions d’emergència o precarietat; promoure nous eixamples residencials que estenen la ciutat de forma equilibrada; assajar solucions tecnològiques innovadores en l’habitatge social; fer programes d’habitatge de lloguer dirigits a col·lectius de joves i gent gran; treballar per crear una bossa d’habitatge de titularitat pública destinada al lloguer; incorporar criteris rigorosos d’eficiència energètica i salut als nous habitatges; i fer de l’habitatge social un banc de proves de noves formes de viure.

En el marc de l’exposició “INCASÒL 40. 40 anys, 40 raons”, l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i el COAC organitzen un debat paral·lel que tindrà lloc el dimarts 8 de juny a les 17.30 h, dedicat a l'habitatge assequible, corresponent a l'eix 2 de la mostra.

En aquesta conversa, moderada per Assumpció Puig, degana del COAC, comptarem amb la participació d’Albert Civit, director de l’INCASÒL; Mariona Benedito, arquitecta; Eugeni Bach, arquitecte; Jaume Pla, arquitecte i president de l'Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC); i Ramon Torra, gerent de l'Àrea Metropolitana de Bbarcelona. 


Cal inscripció prèvia 
Les persones inscrites rebran un correu electrònic amb l'enllaç per accedir a la sessió en línia.


L'exposició "Incasòl 40. 40 anys. 40 raons” es pot visitar del 6 de maig al 27 de juny als Jardins del Casino al Passeig Pere III de Manresa. de dimarts a diumenge de 17.30 a 20.30 h.
Versió per a imprimirPDF version