Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Col·leccions COAC.06 / Antoni Maria Gallissà

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
S'ALLARGA L'EXPOSICIÓ FINS EL 10 DE DESEMBRE
La nova exposició de la sèrie Col·leccions de l’Arxiu Històric del COAC presenta una selecció de l’obra de l’arquitecte Gallissà.

Antoni Maria Gallissà i Soqué neix a Barcelona el 1861. Arquitecte modernista català, professor a l'Escola d’Arquitectura de Barcelona, col·laborà amb importants arquitectes com Elies Rogent, Lluís Domènech i Montaner i Josep Maria Jujol. Com els altres arquitectes de la seva generació, dissenyà mobles, mosaics, esgrafiats, ceràmiques llises i volumètriques per a revestiments, lletres, banderes i senyeres, com la de l'Orfeó Català. La seva producció apareix a moltes de les obres dels arquitectes més coneguts pels que va treballar, especialment les seves ceràmiques a l'obra de Domènech. Gallissà, junt amb Domènech i Montaner o Joaquim Raspall, va ser dissenyador habitual de les ceràmiques de catàleg de la fàbrica Pujol i Bausis, especialment arrambadors de disseny. Els seus disseny també formaven part dels catàlegs de paviment hidràulic que fabricava la casa Escofet.

A la exposició, que estarà oberta del 17 de novembre al 7 de desembre de 2015, es poden veure una selecció petita però acurada de dibuixos i plànols d’aquest arquitecte, oncle de Antoni de Moragas i Gallissà, que protagonitzarà la propera exposició de la sèrie.

Amb motiu de l'exposició, adjuntem un llistat amb la bibliografia sobre Antoni Maria Gallissà i Soqué que es pot trobar a la Biblioteca del COAC.
L'exposició s'emmarca en l'espai Fundamentals de la nova programació de Cultura del COAC, en què es mostraran obres, tècniques i col·leccions d'arquitectura. Dins l'apartat 'Col·leccions' es mostrarà material custodiat per l’Arxiu Històric per tal de donar a conèixer el ric patrimoni documental del Col·legi.

 

Versió per a imprimirPDF version