Denise Scott Brown. Traveling with Denise

Exposició "L'Àlbum de l'Arquitecte: Denise Scott Brown. Travelling with Denise"

Imatge: 
© Denise Scott Brown

Després de la seva estada a la sala La Cova de la Demarcació de Girona del COAC, a Girona, l'exposició del cicle l’Àlbum de l’Arquitecte Denise Scott Brown. Travelling with Denise arriba a la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC, a Olot, on es podrà visitar del 9 de setembre al 19 de desembre.

Travelling with Denise, comissariada pel Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC i Maria Pia Fontan, sota la direcció de la mateixa Denise Scott Brown, mostra a través de 24 fotografies  el paisatge de les ciutats dels anys seixanta, sobretot dels Estats Units. A través d’escenes urbanes de les ciutats que va visitar: Nova York, Filadèlfia, Atlàntic City, Venècia, entre d’altres, mostra una nova manera d’observar la ciutat i el seu entorn i posa en valor llocs i espais que fins aquell moment no havien estat vistos. Les fotografies exposades, que podrien tenir un paral·lelisme amb les que també en aquell moment feien gent com Stephen Shore o Lewis Baltz se’ns mostren, però, amb un optimisme i un humor que l’allunyen d’aquests autors.

A l’exposició també es poden veure fotografies de la “ciutat elèctrica” de Las Vegas a la dècada de 1960 i també de l’arquitectura històrica de Venècia, que varen servir com a investigació visual pels arguments presentats en l’influent llibre “Learning from Las Vegas” (1972), escrit conjuntament amb el seu soci, Robert Venturi, i amb Steven Izenour.   

En les fotos també veiem la posició desafiant de Denise Scott Brown davant la pràctica d’una arquitectura que feia del llenguatge establert per “l’Estil internacional” una rutina inacabable, i fa palès el seu compromís amb la complexitat de la quotidianitat. Una mirada que va articular un simbolisme urbà que fins aleshores havia estat ignorat pels arquitectes.

Amb la col·laboració
Aquesta exposició ha estat possible gràcies a les empreses que donen suport a la Demarcació de Girona del COAC: Jung, com a patrocinador principal; Brancós Ceramics, Compac, iGuzzini, Itisa i Technal, com a patrocinadors, i Arcadi Pla SA, Arquia, Ascensors Serra, Boffi – De Padova, HNA – Germandat Nacional d’Arquitectes, IRSAP, Plantalech, Tendències Girona i Vidresif, com a col·laboradors. 

El material decoratiu de l'exposició és cortesia de Classics Florida i Toni Vallory.

MESURES COVID-19
L’exposició es podrà visitar seguint totes les mesures d’higiene i seguretat d’acord amb la normativa sanitària vigent.

Versió per a imprimirPDF version