Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Alumnes. A la Setmana d'Arquitectura.

Apunta't a la 2a edició d'Arquitectura a les Aules! Fem que petits i joves gaudeixin de la Setmana d’Arquitectura 2020

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Per quart any consecutiu, el Col·legi d'Arquitectes durà a terme —conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació Mies van der Rohe, Construmat i ArquinFAD— la Setmana d'Arquitectura, que se celebrarà del 7 al 17 de maig de 2020.

Després de la bona acollida de l’edició anterior d'Arquitectura a les Aules, que va comptar amb la participació de 65 escoles i 4.000 alumnes, portarem de nou l'arquitectura als centres educatius de primària i secundària, amb la col·laboració del Consorci d'Educació de Barcelona.

Durem a terme una sèrie de tallers i xerrades —impartits per arquitectes dins l'horari lectiu— perquè els alumnes puguin observar, pensar i actuar seguint el fil de l'arquitectura del seu entorn més immediat. L’objectiu és aportar als infants una nova mirada sobre els espais que ens acompanyen, ens emocionen, fomenten relacions i generen dinàmiques d’inclusió.

Temàtiques possibles
L’activitat es desenvoluparà a través de 3 eixos —cos, hàbitat i territori— que es treballaran transversalment sota diferents temàtiques a triar:

· Arquitectura moderna: centrant la mirada en aquelles obres construïdes a prop del centre escolar, per posar en valor el llegat històric de la nostra ciutat.
· L’arquitectura, avui: centrant la mirada en projectes de rehabilitació i millora dels edificis, incidint en l’eficiència energètica i la salut de les persones.
· Espai públic: amb la col·laboració d'associacions de veïns, centrant la mirada en espais guanyats per a la ciutadania fruit d’una mobilització veïnal.
· Ciutat inclusiva, ciutat per a tothom: de la mà d’entitats del tercer sector, centrant la mirada en la diversitat funcional i com l’arquitectura pot ajudar a trencar barreres.
· L’arquitectura de prop, visitant despatxos d’arquitectura propers a les escoles.

PARTICIPA-HI!

Ets arquitecte o estudiant i vols participar-hi? 
Si ets arquitecte o estudiant d'arquitectura pots participar duent a terme un d'aquests tallers o xerrades. No cal que tinguis experiència. Apunta't abans del 29 de novembre!

Treballes a una escola o institut i hi estàs interessat?
Els centres educatius de Barcelona ja poden fer la sol·licitud al Consorci d’Educació de Barcelona per apuntar-se a la Setmana d’Arquitectura 2020. Per fer-ho, cal emplenar el formulari de sol·licitud.

Per a més informació, pots consultar la Memòria de la Setmana d'Arquitectura 2019. Properament es publicarà també el projecte Arquitectura a les Aules 5.0.


Amb el suport de:


La Setmana d'Arquitectura és un projecte de:

  
 
 

26/09/2019
Tornar