Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
 • Revista de corresponsals: El San Francisco híbrid

  El sector de l’arquitectura a la Bay Area aquest any ha estat sacsejat significativament. Tot i que el mercat laboral està en forma i no hi ha una davallada econòmica important, degut als canvis de mercat post pandèmia molts despatxos han hagut d’ajustar personal.

 • Revista de corresponsals: La indústria de la construcció a...

  La indústria de la construcció a Alemanya és un dels sectors més importants del país. Contribueix amb voltant del 12% (dades 2022) al producte interior brut (PIB) i dona ocupació a milions de persones. No obstant això, actualment el sector es troba en un procés de recessió, que va començar -com en moltes altres àrees de l'economia- amb la pujada dels tipus d'interès, la inflació, els problemes de subministrament o la falta de mà d'obra qualificada. D'aquesta manera ens trobem amb un mercat amb molts reptes però també oportunitats. En aquest article, veurem la situació actual de la indústria de la construcció alemanya, observarem les principals tendències i ens aventurarem a oferir una visió del futur.

 • Revista de corresponsals: On és la cooperativa de crèdit dels...

  La professió d'arquitecte a Austràlia, especialment les petites pràctiques, es troba amb nombrosos reptes, incloent-hi constriccions financeres, recursos limitats per a pràctiques sostenibles, una disminució dels ingressos de la indústria i beneficis desproporcionadament petits en comparació amb la càrrega de treball i les responsabilitats involucrades. Enmig d'aquests desafiaments, l'absència d'una cooperativa de crèdit adaptada per als arquitectes exacerba les dificultats. No obstant això, l'establiment d'una cooperativa de crèdit podria oferir una oportunitat única per als arquitectes per no només abordar les seves necessitats financeres, sinó també contribuir activament a la seva comunitat i la professió en general.

 • Revista de corresponsals: Construccions amb maó a Córdoba,...

  Amb la utilització del maó a les primitives construccions comença la història de les civilitzacions i cultures al món.Amb més de 11.000 anys d’història, és un dels materials de construcció més antics. El totxo està unit al desenvolupament tecnològic i cultural de la humanitat, i la seva evolució i perfeccionament a les diferents èpoques de la història configura la base per a la seva vigència.

 • Revista de corresponsals: EL CAMÍ CAP A LA DESCARBONITZACIÓ DE...

  A Colòmbia, tal com passa en altres països, la descarbonització a l'arquitectura ha adquirit importància com a resposta a la urgència d'abordar el canvi climàtic i reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle. Tot i que les iniciatives i polítiques específiques (Llei 2099 de 2019 transició energètica) poden evolucionar, aquí hi ha algunes tendències i accions que poden estar influint en la descarbonització de l'arquitectura a Colòmbia:

 • REVISTA DE CORRESPONSALS: L'EDIFICI VORTEX A LAUSANA

  L'edifici Vortex, situat al Campus Universitari de Lausana, emergeix com un símbol arquitectònic d’avantguarda, fusionant funcionalitat amb estètica i sostenibilitat. Aquest article explorarà el disseny innovador, l'impacte social i ambiental de l'edifici.

 • Revista de corresponsals: Retrat de la descarbonització i...

  Dins el context global de lluita contra el canvi climàtic, el Quebec preveu reduir les emissions de gasos a efecte hivernacle al 2030 d'un 37,5% respecte als nivells de 1990,  i aspira a la ‘carboneutralitat’ d'aquí al 2050, com el conjunt del Canadà. 

 • Revista de corresponsals: L'ordenació territorial rural...

  Una de les funcions de l'ordenació del territori, a les seves diferents escales, és ordenar la utilització del sòl al territori, tenint en compte els diferents usos i ocupacions adequades per al gaudi del sistema natural i humà. En el cas del sòl rural del nord de Portugal, la urbanització de les zones perifèriques del sòl urbà, que encara no havia estat consolidada, ha donat lloc a una expansió urbana que ha envaït el sòl rural.

 • Revista de corresponsals: ANDORRA: EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I...

  La normativa per regular l'àmbit de l'eficiència energètica en l'edificació al Principat d'Andorra i col·laborar en la descarbonització es va afirmar l'any 2010 amb l'aprovació per part de Govern del Reglament Energètic en l'Edificació REE (d'acord amb els objectius de desenvolupament sostenible i a la directiva 2010/31UE), establint estàndards en els tancaments dels edificis (tant d'obra nova com existents), amb valors límits mínims de coeficients de transmissió tèrmica que calia assolir per complir el reglament, però, amb visió de futur, també amb valors objectius, desitjables per un millor rendiment.

Pàgines