Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

L'Arxiu Històric del COAC Girona formalitza la donació del fons de l'arquitecte Ferran Galí Casademont

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 11 de juliol, Ferran i en Carles Galí Kelonen, fills de Ferran Galí Casademont, van formalitzar la donació del fons professional de l’arquitecte, el qual està compost per expedients fets durant la segona meitat del segle XX. La documentació, que engloba redaccions de projectes d’edificació, de planejament i d’urbanització, es podrà consultar una vegada revisada i catalogada, sumant-se, així, al coneixement de l’arquitectura contemporània del nostre país. 

Entre la documentació incorporada a l’Arxiu, a tall d’exemple, en destaca el projecte d’habitatges de Santa Rosalia 112-122 de Barcelona, dut a terme conjuntament amb l’arquitecte Lluís Cantallops Valeri, i diferents habitatges unifamiliars i urbanitzacions del municipi de Port de la Selva, alguns dels quals es poden veure fins a l’11 de setembre a l’exposicióFons d’Arxiu: Projectes Dibuixats: Ignasi Bosch - Joan Maria de Ribot - Jeroni Moner - Ferran Galí - Manuel Martín Madrid de la seu de la Delegació de l’Alt Empordà del COAC (pujada de l’església, 6. Figueres). 

Ferran Galí Casademont (1931-2014)
Obté el títol d’arquitecte a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona l’any 1958, i el de doctor l’any 1964. En els seus inicis, compagina els estudis amb pràctiques a despatxos de Barcelona com el de l’arquitecte Miquel Ponsetí i Vives; una col·laboració que va continuar fins l’any 1961. Entre 1961 i 1965 s’associa amb els arquitectes Jordi Martí, Lluís Jara i Antoni Miró. El 1962 col·labora amb Vicente Traver, Antoni Perpiña, Jordi Martí i Jaume Seguí en el projecte d’ordenació de l’Illa Diagonal - Carles II - Pius XIII de Barcelona. Entre 1967 i 1973 col·labora amb l’arquitecte Lluís Cantallops i Valeri en diversos projectes i obres. D’aquest període destaca l’edifici plurifamiliar del carrer Santa Rosalia de Barcelona. 

L’any 1978 s’incorpora a l’equip de José Antonio Coderch de Sentmenat i de la Immobiliària Colonial des d’on executa diversos projectes al municipi del Port de la Selva, on va construir un conjunt d’habitatges unifamiliars molt ben implantats al territori i amb uns interiors amb una gran riquesa espacial. 

Ferran Galí mor l’any 2014 deixant una obra desconeguda i de gran valor.

8/08/2022
Tornar