Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Finalistes del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2016

Imatge: 
Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà (CCCB)
El Jurat de la 9a edició del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2016 ha seleccionat les 25 obres finalistes de la present edició, que assenyala les millors intervencions en l’espai públic a les ciutats europees els anys 2014 i 2015.

El Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà és un certamen biennal convocat per set institucions europees amb l’objectiu de reconèixer i difondre obres de creació, recuperació o millora dels espais públics. Aquest any, la convocatòria ha rebut 276 propostes, provinents de 33 països.

Entre les 25 obres finalistes hi trobem 3 projectes d'arquitectes o equips catalans:
·Nou elevador d'accés al centre històric de Gironella, de Carles Enrich.
·Guarniment de la plaça de Sant Miquel d'Olot, d'unparelld'arquitectes (Eduard Callís i Guillem Moliner).
·Recuperació del rec de les hortes termals, a Caldes de Montbui, de Cíclica (Marta Serra i Elena Albareda) i CAVAArquitectes (Jordi Calbetó).

El Jurat està presidit per l’arquitecte Enric Batlle, en representació del CCCB, i l’integren Matevž Čelik, director del Museum of Architecture and Design de Ljubljana; Hans Ibelings, historiador i crític d’arquitectura holandès; Juulia Kauste, directora del Museum of Finnish Architecture d’Hèlsinki; Ewa P. Porebska, arquitecta i crítica d’arquitectura de Varsòvia; Francis Rambert, director de l’Institut français d’architecture de París; Peter Schmal, director del Deutsches Architekturmuseum de Frankfurt; Dietmar Steiner, director de l’Architekturzentrum Wien de Viena, i Ellis Woodman, director de The Architecture Foundation de Londres.

El veredicte final es farà públic a la cerimònia que tindrà lloc al CCCB el 4 de juliol. Les 25 obres finalistes formaran part de l'exposició itinerant que, durant els propers dos anys, recorrerà diverses ciutats d’Europa.

Per a més informació, visita el web del Premi.


9/05/2016
Tornar