Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
actes agenda arquitectura

El mes de setembre, l'Agenda d'Arquitectura s'omple d'activitats. No t'ho perdis!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Arriba el mes de setembre, comença el curs i el #Nothoperdis us porta diferents propostes per acabar d'esprémer els darrers dies d’estiu amb activitats culturals cada cop més presencials. 

Començarem en plena natura, al massís de les Gavarres, on es celebra una nova edició del festival “Art & Gavarres” (i ja en van quatre), que proposa intervencions efímeres de land art que dialoguin amb el paisatge: la cultura es combina amb l’exercici físic, perquè s’ha de fer una bona passejada ben agradable per arribar a la visita, que es podrà fer durant tot el mes. 

Ja a ciutat, la Demarcació de Girona del COAC segueix amb el cicle “L’Àlbum de l’arquitecte”, que en aquesta ocasió es desplaça a Panticosa de la mà d’Iñaki Bergera per fotografiar el paisatge de ruïnes en què s’han convertit les intervencions que Álvaro Siza va fer en aquest indret, un paisatge poètic, oníric i bastant desconegut que val la pena descobrir. L’exposició comença el 16 de setembre i s'allargarà fins al novembre. 

A Barcelona podem acabar de gaudir de les nits d’estiu gràcies a les sessions de cinema a la fresca al Pavelló Mies van der Rohe. El dia 13 es projectarà “El cielo gira”, una pel·lícula de Mercedes Álvarez sobre la despoblació lenta i inexorable de la província de Sòria. 

El tema d'aquesta pel·lícula remet directament a la Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme, que versa sobre l’Espanya plena i l’Espanya buida. A més, la Biennal continua la seva programació amb diversos debats i seminaris al CCCB, del 13 al 15 de setembre. El primer debat versa, precisament, sobre l’equilibri territorial, mentre que el segon reflexiona sobre els recursos de la ciutat. 

Tornant al Pavelló Mies van der Rohe, uns dies abans de la projecció de la pel·lícula, el dia 9, es presenta una nova revista, “Architecture Snob”, amb un primer número que ens recorda Joseph Rykwert i un debat amb tots els protagonistes. Bones notícies pels temps que corren. 

Ara que la zona de La Ricarda està d’actualitat per la possible ampliació de l'aeroport, Bea Sarrias i Morrosko Vila-San-Juan presenten l'exposició "Benvinguts a La Ricarda". La mostra, que s'inaugurarà el dia 15 al Lab36 de Galeria Senda, té com a protagonista la casa que Antonio Bonet Castellana va construir per a Joaquim Gomis, una de les més cèlebres de tota l’arquitectura moderna. 

Seguint amb temes artístics, el Caixafòrum Barcelona ha reobert fins a finals d’any l’Espai de Dolor que Joseph Beuys té instal·lat en aquest museu. L’Espai de Dolor, híbrid entre escultura i arquitectura, és una obra important d’un dels artistes més influents de tot el segle XX. 

Per últim recordar-vos que, ara que fa bonança, teniu al vostre abast una magnífica eina per orientar-vos cercant arquitectura per tot el principat: el portal arquitecturacatalana.cat, que ret compte de milers d’edificis i una bona quantitat d’arquitectes.

Trobareu tota la informació sobre aquests actes a l’Agenda d’Arquitectura del COAC, conjuntament amb molts d’altres. Aquest #Nothoperdis forma també part del podcast Perspectiva de Catalunya Ràdio, que teniu disponible al web de l’emissora. 

7/09/2021
Tornar