Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
famílies dels alumnes, mestres i professors i arquitectes en l'activitat Arquitectura a les Aules.

Èxit de participació a la Festa d'Arquitectura

Imatge: 
© Andrés Pino

La Festa d'Arquitectura #PlantemSomnis #FemPaisatge, celebrada el diumenge 19 de maig al Parc de Collserola, va ser un èxit de participació amb gairebé un miler d'assistents. En bona part, famílies dels alumnes, mestres i professors i arquitectes que han participat en els darrers mesos en l'activitat Arquitectura a les Aules.

La Festa, que posava punt final a la Setmana d'Arquitectura 2019, va consistir en una gran plantada de 70 arbustives i arbres autòctons al parc de Collserola, just als voltants de l'hospital Sant Joan de Déu, en una zona limítrofa amb Esplugues de Llobregat. Amb els anys, aquests arbres i arbustives creixeran i donaran color al parc i ombra per passejar. Així, es vol dotar de més verd i espais de descans i joc les zones properes a l'hospital. Amb aquesta actuació es valora com l'arquitectura pot fer més fàcil un entorn difícil.

La plantada va estar coordinada per Plant-for-the-Planet, un moviment global amb una gran meta: plantar arbres a tot el món per combatre el canvi climàtic.

A més, cal destacar els tallers de terra comprimida de la mà de l'institut CalEarth, la gran pintada de siluetes de fulles i flors que va dirigir la Fundació Contorno Ubano i que uneix l'hospital amb el parc amb un camí ple de colors, i la construcció del pont de fusta de Leonardo Da Vinci coincidint amb els 500 anys de la mort de Leonardo da Vinci. En total, una desena de tallers vinculats a l'arquitectura, el paisatge i la natura. 

Estudiants de l'ETSAB: Territori i paisatge
El COAC va proposar als alumnes de l'assignatura optativa Territori i Paisatge impartida al Grau d'Arquitectura de l'ETSAB elaborar el projecte de paisatge per fer realitat la plantada. Els estudiants s'han aproximat amb un cas real, atenent els condicionants logístics, escoltant els agents reals i component les accions en l'àmbit temporal, des dels efímers tallers d'activitats per crear materials per la intervenció, fins a la gestió de l'arbrat en els anys a venir. 

Arquitectura a les Aules i ArquiEscola
Durant la Setmana d'Arquitectura s'ha portat l'arquitectura a més de 50 centres educatius amb tallers i xerrades conduïts per arquitectes dins l'horari lectiu. Els alumnes han pogut observar, pensar i fer seguint el fil de l'arquitectura del nostre entorn més immediat.

Així, l'arquitectura ha arribat a més de 4.000 joves de la mà de més de 80 arquitectes. L'objectiu és aportar als infants una nova mirada sobre els espais que ens acompanyen, ens emocionen, fomenten relacions, generen dinàmiques d'inclusió i són una expressió de la civilització i la cultura del nostre temps.

El Col·legi d'Arquitectes vol apropar l'arquitectura a l'educació, i encara més des de l'aprovació de la Llei de l'Arquitectura, on es defineix l'arquitectura com activitat d'interès general al servei de la societat. ArquiEscola és el programa educatiu adreçat a centres educatius de primària i secundària amb què el COAC posa a disposició dels docents un seguit de recursos perquè es pugui treballar l'arquitectura de manera transversal.

Setmana d'Arquitectura 2019
Del 9 al 19 de maig, Barcelona ha acollit la Setmana d'Arquitectura 2019, la tercera edició d'un esdeveniment compartit que converteix la ciutat en l'epicentre d'un ampli ventall d'activitats relacionades amb el món de l'arquitectura i el patrimoni arquitectònic de la capital catalana.

Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, el COAC i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb BB Construmat i ArquinFAD, que té per objectiu contribuir a reforçar el valor que té l'entorn urbà construït per a la ciutadania a través de la difusió de l'activitat arquitectònica, el coneixement i el debat.

Video de la Festa d'Arquitectura #PlantemSomnis #FemPaisatge



 

23/05/2019
Tornar