Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
El mes de juny, l'Agenda d'Arquitectura s'omple d'activitats. No t'ho perdis!

El mes de juny, l'Agenda d'Arquitectura s'omple d'activitats. No t'ho perdis!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Arriba l’estiu, ja anem en màniga curta i, cada cop amb més gent vacunada, recuperem els actes presencials poc a poc.

Aquest mes de juny està marcat pels actes associats a les exposicions que s’han organitzat en homenatge a Enric Miralles, exposicions que recorden la seva obra, els seus collages, els seus mobles; exposicions que reclamen la vigència de la seva obra i la projecten al futur. Els actes se celebraran el dia 3 i el 17, i consistiran en un diàleg entre dues personalitats vinculades a l’autor. El primer d’ells reuneix Benedetta Tagliabue i Rafael Moneo. El tercer, el tàndem Beatriz Colomina i Mark Wigley. Quatre reflexions des de posicions i òptiques molt diferents que val la pena sentir i contrastar.  

A principi de mes és quan es concentren els actes més rellevants. Seguint amb els homenatges, el dia 7 a les 18.30 el CCCB reuneix en Llàtzer Moig i l’Oriol Clos en una conversa sobre el gran urbanista Manuel de Solà-Morales, figura de talla internacional a reivindicar i fer créixer. 

El dia següent tindreu dues opcions. A les 17:30 una conferència de DATAAE, que ens parlarà de la seva obra a través del concepte de “Apilar”. 

A les 18 del mateix dia, Cosentino City organitza una taula rodona de finalistes dels Premis FAD. Hi participaran Alonso + Sosa Architects, Emilio Tuñón Arquitectos, Peris + Toral Arquitectes, Roldan + Berengué Arquitectos, DATAAE, Estudio Bosch Capdeferro, Pedro Domingos Arquitectos, Núria Salvadó Aragonès, Nuno Sousa + Hugo Ferreira Arquitectos.  Els dos actes quedaran penjats a la xarxa. 

Passem a recomanar-vos exposicions: a ELISAVA encara es pot visitar l’exposició "Job title: Art director", que recull tot el disseny associat a la revista Vogue Spain, des del disseny gràfic a la tipografia i la fotografia. Important per entendre aquests camps sovint associats i fins i tot confosos amb l’arquitectura. 

El Palau Robert de Barcelona ens permetrà visitar una altra ciutat sense sortir de la metròpoli: l’exposició “La Cultura que vivim!” reivindica la ciutat de Tortosa, Capital de la Cultura Catalana aquest 2021. La ciutat es recorda des de diferents aspectes, que van des de la paraula a la festa, passant pel menjar. En el capítol de la ciutat i el medi s’ha comptat amb la col·laboració de la Demarcació de l’Ebre del COAC. Es podrà visitar fins al dia 13.  

Aquesta exposició fa entrar ganes de viatjar de debò a Tortosa, on l’AJAC exhibeix fins al dia 17 l’exposició de la 12a edició dels seus premis: bona excusa per acostar-s’hi si sou d’allà o per visitar la ciutat en cas que no.  

Seguint pel territori, la Demarcació de Girona proposa i acull el cicle "Per un nou Vell", que reuneix arquitectes amb altres experts per debatre sobre el Barri Vell. La sessió del dia 3 se centrarà en el seu patrimoni, la del dia 10 en la vida al barri, i la del 17 en els seus jardins. També podreu recuperar les anteriors sessions al canal de Youtube. 

Finalment, el MNAC acull l’exposició d’Antoni Campañà “La guerra infinita”, que recull les fotografies que el fotògraf va fer durant la Guerra Civil, recuperades fortuïtament el 2018, gairebé trenta anys després de la seva mort. Un document imprescindible per seguir aprofundint en aquest període.  

Trobareu tota la informació sobre aquests actes a l’Agenda d’Arquitectura del COAC, conjuntament amb molts d’altres. Aquest #Nothoperdis forma també part del podcast Perspectiva, de Catalunya Ràdio, que teniu disponible al web de l’emissora

1/06/2021
Tornar