Collage asistents una ciutat més inclusiva

El COAC impulsa una jornada per a Construir la Ciutat Inclusiva

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, a través del seu Grup d’Arquitectes de Les Corts, ha impulsat la Festa d’Arquitectura de Les Corts: Construïm la Ciutat Inclusiva.

L’activitat es va desenvolupar el passat 10 d’octubre al Campus Sud de la Zona Universitària, amb l’objectiu de millorar la connexió de la Zona Universitària amb la resta del districte. Un dels primers elements d’integració urbana és treballar en la supressió de barres arquitectòniques a l’espai públic, sumant-nos a la mesura de govern del Districte de les Corts per ser el districte més inclusiu de la ciutat, i posant el focus en la innovació social i l’atenció a totes les persones més enllà de les seves capacitats.

D’aquesta manera, més de 40 persones, seguint totes les mesures de seguretat recomanades, van participar en diverses accions entorn l’accessibilitat i la inclusivitat a la ciutat, amb la col·laboració de diverses entitats.

En el marc dels actes de celebració dels 50 anys de la UPC, es va realizar una Mapathon per a la inclusió, una activitat que busca posar la tecnologia al servei de la societat i aconseguir una gestió de dades innovadora i col·laborativa per a la gestió de la ciutat. A la vegada ha estat un pilotatge per a la Betamapathon que es realitzarà a tota la Demarcació de Barcelona el 3 de desembre, Dia mundial de les persones amb (dis)capacitats. L’equip impulsor està format pel COAC, UPC, COCEMFE i IMPD de l'Ajuntament de Barcelona i Ajuntament de Terrassa.

Paral·lelament es van desenvolupar altres activitats, des de tallers de construcció amb el Museu de Matemàtiques i el Gremi de Fusta i Moble, fins a un taller d’accessibilitat amb alumnes de l’Escola Tècnica d’Arquitectura de Barcelona.

Tots els participants van finalitzar la jornada amb una plantada de tres oliveres amb l’ajuda de la Fundació Plant for the Planet, com a gest simbòlic per reivindicar un campus més amable i sostenible.

Vídeo

Més informació
Document de la Festa d’Arquitectura de Les Corts que es va celebrar online durant el confinament
Betamaphaton, Canvia el món amb la UPC

6/11/2020
Tornar