Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Setmana d'Arquitectura 2021

Celebrem la 5a Setmana d'Arquitectura, amb tallers i propostes a peu de carrer

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Del 6 al 16 de maig tindrà lloc la Setmana d’Arquitectura a la ciutat de Barcelona, que en aquest 2021 celebra la seva cinquena edició i que està organitzada pel COAC, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració de Barcelona Building Construmat i l’ArquinFAD.

L'edició d'enguany serà una edició híbrida, amb activitats presencials i en línia, en la qual el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya presenta dues grans propostes al llarg de la Setmana: les Festes d’Arquitectura i Arquitectura a les Aules.


Durant aquests dies, la Setmana oferirà un ampli ventall de propostes relacionades amb el món de l’arquitectura i la ciutat. Més enllà de les fronteres físiques, disciplinàries i territorials, la Setmana torna amb la voluntat de reflexionar sobre l’entorn construït i el seu valor a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement, l’experiència i el debat.

Enguany, com en edicions anteriors, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya impulsat per la Demarcació de Barcelona, presenta diferents propostes dins la Setmana d’Arquitectura, entre les quals destaquen: les Festes d’Arquitectura i Arquitectura a les Aules. L’objectiu final d’aquestes dues accions principals és acostar arquitectes a “peu de carrer”, ja sigui entrant a les aules de les escoles, els instituts o universitats, o convertint-se en depositaris de la memòria col·lectiva per encarregar-se de compartir tots aquests coneixements amb la resta de la ciutadania a través de les Festes, i reivindicar reptes i intervencions de diferents edificis i entorns urbans.

Festes d'Arquitectura

En aquesta cinquena edició de la Setmana d’Arquitectura, la Demarcació de COAC Barcelona celebra 10 Festes d’Arquitectura, una per cadascun dels districtes de la ciutat: Sants-Montjuïc, Eixample, Nou Barris, Sant Andreu, Gràcia, Sant Martí, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Ciutat vella i Les Corts. Totes aquestes Festes són presencials i obertes al públic en general, sempre respectant les mesures sanitàries de seguretat.

Organitzades pels diferents Grups Territorials d’Arquitectes de Barcelona, junt amb altres entitats com associacions de veïns, universitats, despatxos d’arquitectes o diferents escoles de cada barri, aquestes Festes tenen com a principal objectiu reivindicar un espai o un edifici emblemàtic de cada districte. Al voltant d’aquests espais públics i edificis, s’organitzen visites guiades, xerrades, concerts i diferents tipus de tallers, entre d’altres. L’objectiu final és posar en valor la professió d’arquitectes i la seva funció social adreçada sempre al servei de la ciutadania.

Consulteu la informació de les 10 festes.


Arquitectura a les Aules
Per tercer any consecutiu, a través de l’ArquiEscola -el programa educatiu del COAC que impulsa activament el coneixement de l’arquitectura entre infants i joves-, durant la Setmana d’Arquitectura la Demarcació de Barcelona organitza Arquitectura a les Aules, una sèrie de tallers i xerrades en col·legis i instituts. Enguany, hi participaran 83 arquitectes i 48 escoles, que faran 158 tallers amb alumnes de Primària i Secundària a centres d’arreu de Barcelona. A més, 33 arquitectes i 32 escoles de Garraf-Alt Penedès, Baix Llobregat, L’Hospitalet, Besòs, Maresme i Vallès, s’hi sumen fent 102 tallers adicionals. 

Tots plegats, arquitectes, professors i estudiants, han donat forma a aquests tallers que es desenvoluparan en horari lectiu i que versan entorn a 4 grans eixos temàtics: Accessibilitat, Descoberta de l’entorn, Repensar els espais interiors i exteriors i Sostenibilitat.

Si voleu fer tallers d'arquitectura a casa, podeu consultar la pàgina Arquitectura a les Aules 5.0. Clicant sobre la fulla blava que hi ha sobre el mar trobareu els tallers realitzats en edicions anteriors.


Consulteu totes les activitats organitzades pel COAC

22/04/2021
Tornar