Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
El director del Museu Reina Sofia, Manuel Borja-Villel, i la degana del COAC, Assumpció Puig

El Museu Reina Sofia i el COAC signen un conveni per promoure el coneixement de l’arquitectura

Imatge: 
© Joaquín Cortés / Román Lores. Arxiu fotogràfic del Museu Reina Sofia.

El COAC ha signat un conveni amb el Museu Reina Sofia de Madrid per tal d’establir sinergies per promoure, planificar i executar projectes culturals que contribueixin al coneixement de l’art contemporani en general i, en particular, de l’arquitectura i l’urbanisme. L'acord, que converteix l'Arxiu Històric en una de les fonts de documentació del Museu Reina Sofia, es concreta en tres línies d’accions: el préstec i exposició d’obres, el desenvolupament de programes d’investigació i l’edició de publicacions conjuntes.

Entre aquestes accions hi ha l’intercanvi d’obres dels fons de les respectives col·leccions del MNCARS i l’Arxiu Històric del COAC a través de préstecs temporals per a exposicions: des d’obres d’art fins a fons documentals i audiovisuals. 

L’Arxiu Coderch, a l’abast dels col·legiats
Quant a la investigació, ambdues parts s’insten a desenvolupar programes d’interès mutu que obrin línies d’investigació i coneixement en matèries vinculades a l’arquitectura i l’urbanisme contemporani. L'acord preveu l’accés lliure i preferent dels col·legiats a l’Arxiu José Antonio Coderch que el Centre de Documentació del MNCARS custodia des del 2018.

Així, els col·legiats podran consultar aquest fons, un dels més rellevants de l’arquitectura contemporània, format per gairebé 10.000 documents classificats d’entre 1941 i 1978. Un cop finalitzi la digitalització del fons, l'Arxiu Històric del COAC també en conservarà una còpia oberta a la consulta. 

En la mateixa línia, el Reina Sofia garantirà l’accés dels col·legiats a la resta d’arxius professionals i materials d’arquitectura que pugui adquirir en un futur.

Publicacions, congressos i jornades
El conveni es completa amb el compromís de totes dues institucions de col·laborar en l’edició conjunta de publicacions dedicades a l’arquitectura i l’urbanisme contemporani, així com a l’organització de congressos i jornades.

El Museu Reina Sofia i l'Arxiu del COAC, referents culturals
El Museu Reina Sofia és una de les institucions culturals més importants i més visitades de l’estat espanyol: s’hi conserven importants col·leccions d’art del segle XX, entre les quals destaquen les de Pablo Picasso i Salvador Dalí. També compta amb una biblioteca d’art amb més de 100.000 llibres, 3.500 gravacions sonores i 1.000 vídeos.

L'Arxiu Històric del COAC, amb més de dos milions de documents, és el segon centre europeu de referència en el camp de l'arquitectura. Gràcies a les donacions d'arquitectes, s'hi custodien importants fons que recullen l'evolució de l'arquitectura catalana moderna i contemporània, com el de Josep Martorell, Oriol Bohigas i David Mackay (MBM), Manuel de Solà-Morales, el GATCPAC o Federico Correa i Alfonso Milá (Correa-Milá), entre molts altres.

2/03/2021
Tornar