Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Creu de Sant Jordi 2015 per a Carme Pinós

Imatge: 
© Estudi Carme Pinós

L'arquitecta Carme Pinós i Desplat ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2015, atorgada per la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva activitat professional. El guardó, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat, es va atorgar el passat 14 d'abril de 2015.

Carme Pinós, associada inicialment amb Enric Miralles, amb qui signa projectes com el Cementiri d’Igualada, va establir el seu propi estudi d’arquitectura l’any 1991. És autora, entre d’altres, del conjunt de la Plaça de la Gardunya, l’Escola Massana, un edifici d’Habitatges i la façana posterior del Mercat de la Boqueria, actualment en construcció. Entre les seves obres més emblemàtiques destaquen el CaixaForum de Saragossa, l’Edifici de Departaments de la Universitat d’Econòmiques del Nou Campus de Viena (Àustria) i la Torre Cube a Guadalajara (Mèxic).

Ha compaginat la seva activitat com a arquitecta amb la docència i la participació en seminaris, cursos i tallers, havent estat professora convidada, entre d’altres, a l’École Nationale Supérieure d'Architecture Paris-Malaquais, la Harvard University Graduate School of Design, l'École Polytechnique Fédérale de Lausanne o la Columbia University de Nova York.

L'arquitecta ha estat guardonada amb el Premi Nacional d’Arquitectura i Espai Públic Generalitat de Catalunya (2008), el Primer Premi de la Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (2008), el Premi Nacional d’Arquitectura del CSCAE (1995) i el Premi Ciutat de Barcelona (1992). A nivell internacional ha estat distingida com a membre honorífic de l’American Institute of Architects i com a International Fellow del Royal Institute of British Architects.

La premsa nacional es fa ressò del guardó:

La Vanguardia
Ara
El Punt Avui
El País
Diari de Girona


15/04/2015
Tornar