Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Vogadors s’exposa a Tolosa

Entre els dies 20 de juny i 14 de setembre d’aquest any, el Centre Méridionel de l’Architecture et de la Ville (CMAV) de Tolosa acollirà l’exposició Vogadors, jeune architecture Catalane et Baléare, que recull el projecte amb el qual Catalunya i les Balears van participar a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2012.

Concebut per Jordi Badia i Félix Arranz i produïda per l’Institut Ramon Llull amb la col·laboració del COAC i el COAIB, Vogadors destaca la importància d’una arquitectura austera basada en el respecte a l’entorn i als usuaris, prenent com a punt de partida una frase de Jorge Oteiza: “Qui avança creant quelcom nou, ho fa com un vogador, avançant endavant, però remant d’esquenes, mirant enrere, cap al passat, cap a allò existent per poder reinventar les seves claus”.

Així, mitjançant l’obra de nou equips d’arquitectes catalans i balears, l’objectiu és mostrar que aquest tipus d’arquitectura no és únicament la resposta automàtica a una situació de crisi econòmica, sinó que es tracta d’una tendència cultural i estètica que entronca amb tota una tradició intel·lectual, tècnica i social de l’arquitectura catalana i balear, que s’ha mantingut fins i tot quan el context internacional demanava vies formals i expressives. Connecta també amb tendències internacionals que ja advertien els excessos d’alguns tipus d’arquitectures dels darrers anys.

El COAC també va desenvolupar una app específica, que esdevé una guia d’arquitectura catalana i balear amb informació de les 151 obres i projectes inclosos a la secció “contextos” de Vogadors.

El muntage de l'exposició Vogadors a Tolosa ha comptat amb la col·laboració de les empreses CRICURSA, ESCOFET, FLEXBRICK i LAMP.

Vegeu més informació de l'exposició al web del CMAV de Tolosa.


Entitat organitzadora: 
Centre Méridionel de l’Architecture et de la Ville
10/06/2013
Tornar