Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Pla d’Eficiència Energètica del Dep de Cultura de la Generalitat: el COAC n'elabora el Protocol

Imatge: 
© Antonio Tajuelo (Creative Commons)
L’aplicació del Pla d’Eficiència Energètica preveu una reducció d’entre el 15% i el 20% del consum energètic anual del parc immobiliari respecte els anys anteriors.

El Pla d’Eficiència Energètica impulsat pel Departament de Cultura a través de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural, té per objectiu gestionar els recursos dels museus, monuments i jaciments arqueològics d’una manera més eficient i sostenible, englobant els serveis de manteniment i els d’eficiència energètica a tots els centres d’una forma harmonitzada.

L’Escola Sert, en virtut d’un conveni signat entre el Departament de Cultura i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, s’encarregarà de realitzar el Protocol de millora de l’eficiència energètica d’edificis. Aquest protocol recollirà tota la tasca de recerca i anàlisi de bones pràctiques en eficiència energètica que l'Escola Sert ha anat desenvolupant fins ara en el marc del Projecte Europeu MARIE, i es basa en la ISO 50001, que aplica mesures d’estalvi energètic que no requereixen inversió i suposen una reducció de l’impacte ambiental i de la despesa de la propietat, garantint alhora les condicions de confort i qualitat de vida.

Implantació del Protocol
La implantació d’aquest Protocol, el qual contempla formació de professionals qualificats i intervencions directes en els edificis escollits, es desenvoluparà a principis del 2015, en la segona fase d’implantació del Pla d’Eficiència Energètica.

Així, un grup d’alumnes, liderats per un professor expert, i en el qual hi participen els responsables de manteniment de cada equipament, realitzaran la presa de dades dels edificis, diagnosi d’eficiència energètica, programa i pressupost d’implantació de millores.

Postgrau en Gestió energètica d’edificis de l’Escola Sert
Actualment, el protocol s’està implementant en diversos edificis existents terciaris públics i edificis privats d’oficines i hotels a través del Postgrau en Gestió energètica d’edificis de l’Escola Sert COAC, en què els alumnes realitzen actuacions reals sobre edificis existents, desenvolupant propostes de millores de la gestió energètica així com una primera aproximació a la seva implementació i resultats.

En una tercera fase del Pla, prevista per al 2016, s’implantaran les modalitats de servei ESE (Empreses de Serveis Energètics) i s’estudiarà la utilització d’energies renovables.

Per a més informació, podeu consultar el web del Departament de Cultura i el web de l'Escola Sert.
5/11/2014
Tornar