Propers Actes
Exposición Colectiva de Arquitectos Seniors de Lleida
Exposición Colectiva de...
Jornada Técnica de ARQUIMA: Construcción Industrializada...
Jornada Técnica de ARQUIMA:...
El próximo mes de mayo, vuelve Construmat. ¡Resérvate las...
El próximo mes de mayo, vuelve...
Taller familiar: Construïm amb valors
El primer dels tallers familiars serà CONSTRUÏM AMB VALORS, a càrrec de Sala Ferusic Arquitectes + ETSAB.
Construcció col·laborativa d’una estructura de fusta que simbolitza els valors que construeix l’estudiant d’arquitectura i que manté l’arquitecte.
L’escultura ‘La construcció de valors’, dissenyada i construïda en fusta per estudiants de l’ETSAB, simbolitza els valors que construeix l’estudiant d’arquitectura i que manté l’arquitecte. Parla de valors personals, acadèmics i professionals, però també parla dels valors quantificables que en permeten el disseny, la fabricació i la construcció arquitectònica. Parla dels arquitectes i parla de l’arquitectura.
Inscripcions
FESTES D'ARQUITECTURA 2025
El COAC Barcelona impulsa les Festes d'Arquitectura del 17 de maig al 21 de juny, en el marc de les Setmanes d’Arquitectura 2025. Durant aquest període, Barcelona es converteix en l’epicentre d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb l’arquitectura, l’urbanisme, el disseny i la ciutat, més enllà de les fronteres disciplinàries, destacant la funció social dels arquitectes i posant en valor l’arquitectura del territori, sensibilitzant sobre el valor del patrimoni i incentivant la descoberta de l’entorn.
Com a gran novetat, les Festes es duen a terme en un mateix espai: les Llars Mundet, que serà el centre de l'activitat que el COAC Barcelona està preparant per la Capitalitat Mundial de Barcelona el 2026.

El COAC participa a la Nit dels Museus 2025!
El COAC, de la mà del Centre Obert d’Arquitectura, participa un any més a la Nit dels Museus, que se celebrarà el proper 17 de maig amb motiu del Dia Internacional dels Museus.
Aquell dia, a la seu de Barcelona, es podrà visitar fins a la 1 de la matinada l'exposició "Emili Donato: es fan plànols", comissariada pels arquitectes Jordi Roig i Miguel Jiménez.
L’exposició mostra l’àmplia trajectòria de Donato, des de la seva arribada a Eivissa l’estiu de 1959, quan l’encara estudiant d’arquitectura va llogar un petit local i hi va penjar un cartell que anunciava: “Es fan plànols”. Primer des d’Eivissa i després a Barcelona, l’arquitecte va desenvolupar una intensa activitat professional, política i cultural.
Les diferents facetes del personatge queden reflectides en l’exposició, que mostra l’extensa producció de Donato com a arquitecte, urbanista i creador al llarg de més de 50 anys. Així, s'hi poden veure documents gràfics, maquetes, fotografies i tot tipus de material, no només dels seus projectes d’arquitectura, sinó també de la seva obra pictòrica, els seus viatges o el seu paper actiu en diferents institucions.
Consulta tota la programació de la Nit dels Museus. A més de les portes obertes, trobaràs més de 90 activitats extraordinàries, des de tallers i visites guiades fins a concerts i recitals!

FESTA DELS AJAC
Amb més de 300 propostes presentades en el conjunt de categories, el certamen es consolida com una plataforma de referència per donar visibilitat a les noves generacions de professionals del sector. A més, els projectes guardonats tindran l’oportunitat de ser exposats el mes d’octubre de 2025 al Centre Obert d’Arquitectura, en el marc de la II Biennal d’Arquitectura Jove de Catalunya.
L’edició d’enguany incorpora diverses novetats destacades, com la reestructuració de les categories: es divideixen Obra nova i Rehabilitació, s’unifica Obra no construïda, s’afegeix la nova categoria de Fotografia d’arquitectura i s’inclouen els Projectes de Final d’Estudis, gràcies a la col·laboració amb el COAC. També, per primera vegada, s’hi han pogut presentar projectes en coautoria, reconeixent les col·laboracions intergeneracionals, cada cop més habituals en la pràctica professional.
El jurat ha estat format per referents de l’escena arquitectònica nacional i internacional, com Mireia Luzárraga (TAKK), Tatiana Bilbao Estudio, Maxime Delvaux, Fala Atelier, Moisés Puente, Elena Orte (Suma Arquitectura), Manuel Bouzas i Burr Studio entre d’altres.
PROGRAMA
18:00 h – Recepció
18:30 h – Entrega de premis dels Projectes de Final d’Estudis
19:00 h – Entrega de premis de la resta de categories
19:45 h – Presentació de la II Biennal AJAC
20:00 h – Festa amb birres i DJ
Cal inscripció prèvia:
Presencial
Online

Àgora: parlem del Congrés UIA 2026
Amb el lema “Becoming. Architectures for a planet in transition”, el Congrés Mundial de la UIA a Barcelona està concebut com un punt de trobada per reflexionar sobre el rol de l'arquitectura i l'urbanisme per afrontar els desafiaments del nostre temps i posar en marxa estratègies a curt, mitjà i llarg termini que permetin millorar la vida de les persones, no només en el present, sinó també per a les generacions futures.
Amb l'objectiu de reunir coneixements i generar noves perspectives, s'ha obert una crida internacional perquè professionals d'arreu del món participin en l'esdeveniment amb projectes, assaigs o peces multimèdia. La data límit per presentar propostes és el 23 de maig.
Per explicar el procés de treball que s'està duent a terme per a la selecció de ponències i conferenciants en relació als 6 eixos que conformen el congrés, comptarem amb la participació de representants de l'equip de comissaris, format per Pau Bajet, Mariona Benedito, Maria Giramé, Tomeu Ramis, Pau Sarquella i Carmen Torres.
La jornada es podrà seguir tant de manera presencial com telemàtica.
Inscripció assistència presencial
Inscripció assistència en línia
Donada l'àmplia sol·licitud de participació en format telemàtic, les preguntes que es formulin en línia s'agruparan per blocs.
Vols formar part de la comunitat Àgora?
Ens agradaria poder anar creant una “comunitat Àgora” amb totes les persones interessades en la participació d’aquests debats oberts per tal d’anar comunicant més detalladament els avenços en les accions que es duen a terme des del Col·legi al respecte, així com per divulgar les properes trobades Àgora que es realitzin.
Si t'interessa formar part d’aquesta comunitat i seguir rebent la informació i activitats relacionades, apunta't a la comunitat Àgora.
