Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Urbanisme i... cures. Vulnerabilitat urbana, arquitectura i coneixement situat

Imatge: 
AAUC

El dijous 12 de juny a les 18.30 hores l’Agrupació d'Arquitectes Urbanistes de Catalunya reprèn les sessions "Parelles de Ball" amb la jornada que portarà per títol Vulnerabilitat Urbana: arquitectes i urbanistes a peu de carrer”.

D’ençà uns quinze anys hem vist com les nostres ciutats han estat afectades per diverses crisi de natura molt diversa i que posen en qüestió paradigmes urbans que havíem assumit com a veritats inqüestionables a casa nostra. 

El dret d’accés als recursos que la ciutat proveeix, així com els modes de producció, transformació i gestió de la mateixa, s’han vist posats en qüestió arran de la successió accelerada de diverses crisis d’ordre econòmic (punxada de la bombolla immobiliària al 2010), socio-sanitari (COVID 2019-21) o ambiental (sequeres recurrents 2015-18, 2022-24).

Davant d’aquesta conjuntura, la consciència sobre la vulnerabilitat urbana ha esdevingut central en el debat públic, social i acadèmic. Arquitectes i urbanistes no ens podem abstenir de participar-hi aportant el nostre coneixement i experiència. 

La jornada “Vulnerabilitat Urbana: arquitectes i urbanistes a peu de carrer” dona compte de quatre projectes de recerca que, prenent com a cas d’estudi l’àmbit de llevant de la ciutat de Barcelona, anticipen el mode com podem aproximar-nos a teixits urbans i social amb alts índexs de vulnerabilitat. 

S’explicaran quatre iniciatives que han cercat el coneixement directe del lloc, han trepitjat el carrer i han establert una intensa relació amb comunitats locals i iniciatives de base. Compartirem com, des del nostre àmbit de coneixement, arquitectes i  urbanistes podem traduir en termes espacials necessitat peremptòries i proposar estratègies per a la millora de l’espai urbà.

L'acte és gratuït, però cal inscripció prèvia.

PDF version

Conferència: Una nova visió de Gaudí a càrrec de Jaume Sanmartí

Imatge: 
@CàtedraGaudí

La Demarcació de les Comarques Centrals del COAC i lETSAB-Càtedra Gaudí amb motiu de l'exposició “Fons Documental Càtedra Gaudí: Una nova visió de l’arquitecte modernista”, acull la ponència amb el catedràtic i ex director de la Càtedra Gaudí, Jaume Sanmartí

La Càtedra Gaudí, creada per ordre ministerial el 3 de març de 1956, és un centre d'investigació i documentació de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB), que te com a missió la conservació, la difusió i l’estudi d’un patrimoni excepcional a l’entorn d’Antoni Gaudí i de l’arquitectura i l’urbanisme dels segles XIX i XX.

Jaume Sanmartí va iniciar els seus estudis a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona i ha dirigit la Càtedra Gaudí del 2008 al 2016. L'activitat professional de Jaume Sanmartí ha estat sempre compatible amb la seva tasca docent, combinant la teoria amb la pràctica i contribuint a l’enriquiment del nostre entorn urbà i acadèmic.

Dimarts 17 de juny a les 18h sota el títol “Una nova visió de Gaudi” ens aproparem a les particularitats de l’arquitecte modernista.

L’exposició es podrà visitar a la sala pòrtic de la Casa Lluvià de dilluns a divendres de 9h a 14h fins el 4 de setembre.

Col·labora:
Patrocina:
PDF version

Acte de lliurament dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2025

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
El divendres 13 de juny, a les 19.30 hores, el món de l’arquitectura juntament amb el de la construcció, el de la cultura i l’emprenedoria tenen una cita important: l'Acte de lliurament dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2025.
 

Després de conèixer els guardonats, s’inaugurarà l’exposició dels projectes seleccionats i premiats d’aquesta edició.

L’acte es tancarà amb una festa al pati de la Pia Almoina amenitzada pel Quartet Jujol.

Consulta els projectes seleccionats

Els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona són possibles gràcies a les empreses i institucions que hi donen suport, com ara el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona: Bulthaup, Jung, iGuzzini i Kave Home, com a patrocinadors principals; Asemas, Arquia, ClimaQstic i Technal, com a patrocinadors; i Arcadi Pla SA, Ascensors Serra, EBRO, Grup Curanta, HNA – Germandat Nacional d’Arquitectes, Hotel Ciutat de Girona, Palahí, Plantalech, Porcelanosa, Rehau, Terreal i Riou.Vidresif, com a col·laboradors. En aquesta edició, el producte oficial és el Restaurant Mimolet, mentre que l’ARA, Bonart, La Comarca d’Olot, el Diari de Girona, l’Empordà, Girona FM, l’Hora Nova, ImmoMagazine, el Punt Avui i Televisió de Girona són els mitjans de comunicació oficials.

PDF version

HORA DEL PATI: HARQUITECTES A MANRESA

Imatge: 
@Harquitectes
La Demarcació de les Comarques Centrals del COAC celebra l'estiu amb l’activitat “L’hora del pati” a Manresa, un espai de trobada i reflexió que no us podeu perdre. Enguany, comptem amb un convidat de luxe: el despatx d’arquitectes Harquitectes, que ens presentarà la seva proposta guanyadora, seleccionada pel jurat d’un concurs públic, per redactar i dirigir les obres del futur edifici administratiu que acollirà l’Arxiu Comarcal del Bages, l’Arxiu de Manresa i diverses oficines municipals.

Aquest projecte, que es desenvolupa en una superfície de 3.830 m², pren forma en un edifici en forma de U, que incorpora un claustre enjardinat i un mirador urbà, i que acull espais per arxiu, administració, aparcament i instal·lacions diverses, pensades per integrar-se harmònicament en el centre de la ciutat.

Us convidem a assistir el dijous 19 de juny a les 18h, per conèixer de primera mà com treballa aquest estudi de Sabadell, que combina la pràctica professional amb la docència a diverses institucions acadèmiques. Una oportunitat única per entendre el procés creatiu i tècnic d’aquest projecte emblemàtic.

Harquitectes és un estudi d’arquitectura fundat l’any 2000, dirigit per David Lorente Ibáñez, Josep Ricart Ulldemolins, Xavier Ros Majó i Roger Tudó Galí. Aquest equip combina la seva activitat professional amb la docència a la Universitat Politècnica de Catalunya, el Swiss Federal Institute of Technology Zürich i Harvard Graduate School of Design. La seva feina ha estat reconeguda amb nombrosos premis, com el Premi FAD d’Arquitectura 2024 i el Mapei a l’edificació sostenible, entre altres. El 2020, la revista Domus els va incloure en la llista dels 50 millors estudis d’arquitectura a nivell mundial.

Us esperem per compartir aquesta experiència i descobrir com l’arquitectura pot transformar els espais i les ciutats.
Desprès de la xerrada podrem gaudir d'una copa al pati de la Casa Lluvià.

No hi falteu!
Activitat gratuïta prèvia inscripció aqui.

Col·labora: 
Patrocina: 

 

PDF version

Pages