Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Jornada 'Rehabilitació amb garanties: l’aportació tècnica del laboratori'

Imatge: 
© ObRE
El dimecres 21 de maig de 2025,  l'Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les comarques gironines, juntament amb el Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Girona i el CECAM, organitzen la jornada 'Rehabilitació amb garanties: l’aportació tècnica del laboratori' amb l'objectiu d'informar sobre el paper del laboratori a les obres de rehabilitació.

Davant del repte d’haver de rehabilitar un edifici antic, es presentarà el cas real de la rehabilitació del Centre Molí del Mar de Vilanova i la Geltrú on es planteja l’anàlisi prèvia d’un tècnic per tal de determinar el seu estat actual, mitjançant l’anàlisi dels sistemes constructius i l’aixecament d’un pla de cales per a determinar, posteriorment, quins assajos o proves ha de fer el laboratori (CECAM).

Amb les dades obtingudes, es podrà fer front a l’execució d’un bon projecte de rehabilitació, aplicant les millors solucions constructives en funció de l’estat de l’element i del seu entorn.

PROGRAMA

1) Entrada i contextualització
Presentació del projecte de rehabilitació del Centre Molí del Mar de Vilanova i la Geltrú.
● Importància de conèixer l’estat estructural previ i el seu entorn, abans d’iniciar qualsevol intervenció:
- Explicació del procés de diagnosi prèvia.
- Objectius d’aquesta diagnosi.

2) Assaigs per determinar l’estat dels elements un cop oberta i avaluada la cala
● Fonamentació: Caracterització del terreny i anàlisi geotècnica (sondatges i assaigs de penetració (DPSH)). Anàlisi de pH i presència de sulfats (avaluació de l’agressivitat del sòl al formigó).
● Forjats: Extracció de mostres per:
- Perfils metàl·lics: Determinació del grau d’oxidació, resistències mecàniques, anàlisi química per soldabilitat.
- Biguetes de formigó: assaigs de carbonatació, clorurs, sulfats, flexió, ciment aluminós.
● Pilars i murs de càrrega: Extracció de mostres per:
- Compressió, sals solubles.

3) Visita al laboratori: Explicació de la visita i del contingut de les demostracions.
● Laboratori de química: (Exposició a l’auditori).
● Laboratori de geologia:
Observació de mostres representatives del terreny amb identificació de materials i interpretació.
● Laboratori de construcció (demostració pràctica):
Trencament controlat d'una biga de formigó.
Valoració de la resistència i de l'adherència dels materials estructurals.

Sessió gratuïta

INSCRIPCIONS OBERTES
Les places són limitades i s'assignaran per ordre d'inscripció. L'aforament està limitat a 30 persones.
Inscriu-t'hi!

PDF version

Jornada Técnica Mimper: Sistemas de impermeabilización líquida i membranas de PU para aplicación en frío

Imatge: 
Mimper

La próxima Jornada Técnica tendrá lugar el martes 4 de junio a las 12 h, y llevará por título “Sistemas de impermeabilización líquida: membranas de PU de aplicación en frío”.

De la mano de Adrià Garcia Ruaix, experto en soluciones de impermeabilización, exploraremos en profundidad la impermeabilización líquida tanto en frío como en caliente, poniendo especial atención en las membranas de poliuretano (PU) y sus aplicaciones en obra.

Hablaremos de las ventajas y características de los sistemas impermeabilizantes líquidos (SIL) de PU, destacando su versatilidad de aplicación in situ y su adaptabilidad a cualquier superficie o forma. Descubriremos cómo estas membranas pueden aplicarse en todo tipo de cubiertas —planas, inclinadas, vistas o cubiertas— y en diferentes entornos —interiores, exteriores, transitables o visitables.

También conoceremos las normativas europeas EAD 030350-00-0402 y ETA, que establecen los requisitos técnicos para los kits de impermeabilización líquida, garantizando un alto estándar de calidad y seguridad.

Una sesión clave para profesionales de la arquitectura y la construcción que quieran estar a la vanguardia de las técnicas más innovadoras del sector de la impermeabilización.

Mimper Spain es una empresa líder en soluciones de impermeabilización, especializada en membranas de gran durabilidad y eficiencia. Su compromiso con la calidad y la sostenibilidad se refleja en productos diseñados para minimizar el impacto ambiental, cumpliendo con las normativas europeas más estrictas para una protección segura y fiable en cualquier tipo de construcción.

Jornada Gratuita.

¡Inscríbete en la jornada!

 

PDF version

Jornada Tècnica Mimper: Sistemes d'impermeabilització líquida i membranes de PU d'aplicació en fred

Imatge: 
Mimper

La propera Jornada Tècnica tindrà lloc el dimarts 4 de juny a les 12 h, i portarà per títol “Sistemes d’impermeabilització líquida: membranes de PU d’aplicació en fred”.

De la mà d’Adrià Garcia Ruaix, expert en solucions d’impermeabilització, explorarem a fons la impermeabilització líquida tant en fred com en calent, posant especial atenció en les membranes de poliuretà (PU) i les seves aplicacions en obra.

Parlarem dels avantatges i característiques dels sistemes impermeabilitzants líquids (SIL) de PU, destacant la seva versatilitat d’aplicació in-situ i la seva adaptabilitat a qualsevol superfície o forma. Descobrirem com aquestes membranes poden aplicar-se en tot tipus de cobertes —planes, inclinades, vistes o tapades— i en diferents entorns —interiors, exteriors, transitables o visitables.

També coneixerem les normatives europees EAD 030350-00-0402 i ETA, que estableixen els requisits tècnics per als kits d’impermeabilització líquida, garantint un alt estàndard de qualitat i seguretat.

Una sessió clau per a professionals de l’arquitectura i la construcció que volen estar a l’avantguarda de les tècniques més innovadores del sector de la impermeabilització.

Mimper Spain és empresa líder en solucions d’impermeabilització, especialitzada en membranes de gran durabilitat i eficiència. El seu compromís amb la qualitat i la sostenibilitat es reflecteix en productes dissenyats per minimitzar l’impacte ambiental, tot complint amb les normatives europees més estrictes per a una protecció segura i fiable en qualsevol tipus de construcció.

Jornada Gratuïta.

Inscriu-te a la jornada!

PDF version

Àgora: parlem del Congrés UIA 2026

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El proper dilluns 19 de maig a les 18 h a l'Àgora tindrem una nova ocasió per trobar-nos i debatre sobre projectes del COAC i l'exercici de la professió. En aquesta ocasió, volem dedicar la trobada a parlar del Congrés Mundial de la UIA del 2026 a Barcelona.

Amb el lema “Becoming. Architectures for a planet in transition”, el Congrés Mundial de la UIA a Barcelona està concebut com un punt de trobada per reflexionar sobre el rol de l'arquitectura i l'urbanisme per afrontar els desafiaments del nostre temps i posar en marxa estratègies a curt, mitjà i llarg termini que permetin millorar la vida de les persones, no només en el present, sinó també per a les generacions futures.

Amb l'objectiu de reunir coneixements i generar noves perspectives, s'ha obert una crida internacional perquè professionals d'arreu del món participin en l'esdeveniment amb projectes, assaigs o peces multimèdia. La data límit per presentar propostes és el 23 de maig.

Per explicar el procés de treball que s'està duent a terme per a la selecció de ponències i conferenciants en relació als 6 eixos que conformen el congrés, comptarem amb la participació de representants de l'equip de comissaris, format per Pau Bajet, Mariona Benedito, Maria Giramé, Tomeu Ramis, Pau Sarquella i Carmen Torres.

La jornada es podrà seguir tant de manera presencial com telemàtica.

Inscripció assistència presencial
Inscripció assistència en línia

Donada l'àmplia sol·licitud de participació en format telemàtic, les preguntes que es formulin en línia s'agruparan per blocs.

Vols formar part de la comunitat Àgora?
Ens agradaria poder anar creant una “comunitat Àgora” amb totes les persones interessades en la participació d’aquests debats oberts per tal d’anar comunicant més detalladament els avenços en les accions que es duen a terme des del Col·legi al respecte, així com per divulgar les properes trobades Àgora que es realitzin.

Si t'interessa formar part d’aquesta comunitat i seguir rebent la informació i activitats relacionades, apunta't a la comunitat Àgora.
PDF version

Pages