Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Veredicte de la XIII Biennal Alejandro de la Sota - Mostra d'Arquitectura de Tarragona

Veredicte de la XIII Biennal Alejandro de la Sota - Mostra d'Arquitectura de Tarragona

Imatge: 
© Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El 12 de desembre s'ha celebrat a la seu de la Demarcació de Tarragona del COAC l'acte de lliurament de premis de la XIII Biennal Alejandro de la Sota - Mostra d'Arquitectura de Tarragona i del 7è Premi Alejandro de la Sota.

La mostra té com a objectiu distingir les obres més significatives que s’han construït en el bienni 2021-2022 en l’àmbit territorial de la Demarcació (comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès).

Enguany, de les 46 obres inscrites en aquesta Mostra, el jurat ha decidit seleccionar-ne 15, de les quals 9 han passat a la següent fase com a obres finalistes. Finalment, el jurat ha decidit guardonar 6 obres com a guanyadores i 1 d’elles ha rebut alhora el setè Premi Alejandro de la Sota.

Edificis de nova planta d’ús públic
Obra seleccionada:
· Nou celler a Porrera (Porrera). GLAP arquitectes i Josep Lluís Serven Pascual. Gemma Daunis Pexton, Alex Briñon Garcia, Josep Maria Iglesias Corsà i Josep Lluís Serven Pascual.
Obra premiada:
· Edifici de sanitaris (Salou). Anna Bastús Guinovart.

Edificis de nova planta d’ús privat
Obra seleccionada:
· Edifici Monterols 36 (Reus). Tous Arquitectes SLP. Joan Tous Gomà-Camps.
Obres finalistes:
· Casa OM (Castellvell del Camp). Núria Salvadó Aragonès.
· Casa al centre històric de Vila-Seca (Vila-Seca). NUA arquitectures. Arnau Tiñena Ramos, Ferran Tiñena Guiamet i Maria Rius Ruiz.
Obra premiada:
· Edifici Colom 32 (Tarragona). Tous Arquitectes SLP. Joan Tous Gomà-Camps.

Rehabilitació: Obres de restauració, rehabilitació o reforma

Obra seleccionada:
· Una nova vida per ‘Mas Carpi’. Transformació d'un magatzem agrícola en un habitatge (Aiguamurcia). NUA arquitectures. Arnau Tiñena Ramos, Ferran Tiñena Guiamet i Maria Rius Ruiz.
Obres premiades ex aequo:
· Transformació d'un edifici abandonat en 27 apartaments (Salou). NUA arquitectures. Arnau Tiñena Ramos, Ferran Tiñena Guiamet i Maria Rius Ruiz.
· Restauració i reactivació del ‘Mas Totosaus’ (Reus). NUA arquitectures i Serveis tècnics Ajuntament de Reus (direcció d'obra). Arnau Tiñena Ramos, Ferran Tiñena Guiamet, Maria Rius Ruiz, i tècnics de l'Ajuntament de Reus, Josep Anglès i Maria Escoda.

Espais exteriors: Espais urbans, parcs i jardins, intervencions en el paisatge i urbanisme
Obra seleccionada:
· Directrius de Planejament Urbanístic de l'Àmbit Metropolità del Camp de Tarragona (Tarragona). Departament de Territori. Generalitat de Catalunya. Centre de Recerca Urbana del Camp. URV. Agustí Serra Monté, Josep Armengol Tatjé, Josep Maria Sole Gras, Francesc Santacana Portella i Anna Puig Puig.
Obra finalista:
· Reordenació de la plaça Miramar i carrers adjacents (Mont-Roig del Camp). NG Arquitectura i Paisatge. Núria Gassó.
Obra premiada:
· Laberint (Reus). Arjub Estudi SCCL i Brigades de l'Ajuntament de Reus (direcció d'obra). Anna Castellà Fabregat, Alberto Espinosa Garcia, i tècnics de Brigades de l'Ajuntament de Reus, Juan Manuel Zaguirre, Adam Besora i Josep Maria Calvet.

Interiorisme: Intervencions en espais interiors i muntatges efímers
Obres seleccionades:
· MIMO. El mirador del Molí (Alcover). Aleix Antillach Tarafa.
· Exposició ‘Arquitectes en construcció’ (Tarragona) LLIGAMS estudi i Natàlia G. Monné. Amàlia Jansà Fenollosa, Manuel Prieto Muñoz i Natàlia García Monné.
Obra premiada:
· La Roig (Tarragona). NAM Arquitectura. Ignacio Alvarez Martinez i Aina Macedo Coll.

7è Premi Alejandro de la Sota
Finalment, el jurat acorda per unanimitat, atorgar el premi Alejandro de la Sota a l’obra: Laberint (Reus) de Arjub Estudi SCCL i Brigades de l'Ajuntament de Reus (direcció d'obra). Anna Castellà Fabregat, Alberto Espinosa Garcia, i tècnics de Brigades de l'Ajuntament de Reus, Juan Manuel Zaguirre, Adam Besora i Josep Maria Calvet.

 
Descarrega l'acta del jurat amb el veredicte de les obres guardonades en aquest certamen.
 
Galeria de projectes de totes les mostes
 
EXPOSICIÓ
L’exposició de la XIII Biennal Alejandro de la Sota – Mostra d’Arquitectura de Tarragona, es podrà veure del 12 de desembre de 2023 al 12 de gener de 2024 a la Sala d’Exposicions de la Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. (Carrer Sant Llorenç, 20-22, Tarragona).
A partir del mes de febrer de 2024 l’exposició iniciarà la itinerància per diferents ciutats de la Demarcació de Tarragona.
 
En col·laboració amb la Fundació Alejandro de la Sota.
Amb el suport de la Diputació de Tarragona.
 

#COACTarragona

logo del coac

logo del coac   

15/12/2023
Tornar