Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Accés al Moderna Museet d'Estocolm

Jornada Tècnica sobre Accessibilitat amb motiu del Dia de les Persones amb Discapacitat

Imatge: 
Accés al Moderna Museet d'Estocolm, de Rafael Moneo. Foto: Rafael Reyes

Amb motiu de la celebració, el proper 3 de desembre, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el COAC organitza una Jornada Tècnica sobre Accessibilitat, que tindrà lloc el dimecres 29 de novembre a les 15:30 h a la Sala d'Actes de Plaça Nova. 

Durant la sessió parlarem de la necessitat de treballar per contribuir a millorar l’accessibilitat tant física com comunicativa. Recentment els espais públics del COAC han estat rehabilitats tenint en compte aspectes concrets com la senyalètica, el bucle magnètic, els banys inclusius i l'ascensor que connecta els espais culturals, actuacions encaminades a facilitar l'ús d'aquests espais per part de tota la població. 

PROGRAMA
Benvinguda a càrrec de Miquel Zuzama, vocal d’Accessibilitat de la Demarcació de Barcelona del COAC  

Accessibilitat comunicativa - El disseny de la senyalització en l'espai construït.
Rafael Reyes
, doctor arquitecte i responsable del Departament de Senyalització Corporativa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), parlarà sobre la relació intrínseca entre arquitectura i senyalització i el paper que juga el dissenyador per a configurar aquesta relació.

Accessibilitat comunicativa - Bucle magnètic 
David Prujà
, coordinador tècnic de la Federació ACAPPS de famílies i persones amb sordesa, explicarà què cal saber per projectar i instal·lar un bucle magnètic, i què ha de fer cada una de les persones que intervenen en la licitació, disseny, construcció, instal·lació i gestió d'equipaments amb bucles magnètics.

Accessibilitat física - Changing Places
Victoria Pérez Camisón, arquitecta especialitzada en accessibilitat del Centre per a l’Autonomia Personal Sirius del Departament de Drets Socials de la Generalitat, presentarà Changing Places, una tipologia de servei higiènic d’ús públic amb més espai i productes de suport, que permet l’ús còmode i digne de les persones amb discapacitats severes, amb autonomia o sense.

Accessibilitat física - Banys inclusius i espais multisensorials
ADOM,
empresa patrocinadora del bany inclusiu de la planta -2 del COAC.

Accessibilitat física - Ascensors
Carlos T. Pérez Sánchez, arquitecte, assessor d'Arquitectura del Col.legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida, ens parlarà sobre com instal·lar un ascensor en edificis amb manca d'espai. Ens explicarà l'exemple de dues comunitats de propietaris situades al Carrer de les Neus, que es van posar d'acord per instal·lar un ascensor compartit per als dos edificis, optimitzant d'aquesta manera espai i recursos.

Cloenda a càrrec de Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC.  

INSCRIPCIONS
Per assistir a la jornada, cal que ompliu el formulari d'inscripció.

DECÀLEG D'ACCESSIBILITAT
Aquest mateix dia, a les 18 h, l'Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya presentarà al COAC el seu nou Decàleg Intercol·legial de Compromisos en l’àmbit de la Discapacitat. Més informació

Versió per a imprimirPDF version