Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Jornada: Ajuts per a projectes d’eficiència energètica i hídrica en establiments turístics

Imatge: 
Pexels
El proper dimarts 12 de març a les 12 h, se celebrarà una jornada en línia per donar a conèixer les línies d’ajuts que s’impulsen des de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya per a projectes de rehabilitació que millorin l’eficiència energètica, hídrica i economia circular d’establiments que prestin serveis d’allotjament turístic.

En els propers anys, el sector del turisme haurà de fer front als reptes ambientals i a les prioritats de la política comuna de la Unió Europea, a l'Agenda 2030, al Compromís Nacional per un turisme responsable, promogut per la Generalitat de Catalunya i 189 entitats adherides, així com al Pla d’acció climàtica del sector turístic que se n’ha derivat.

Aquest Pla d’acció climàtica assenta les bases per al sector del turisme i proposa el finançament d’actuacions en els establiments com una de les vies per assolir els compromisos signats a la Declaració de Glasgow i a l'esmentat Compromís Nacional per un Turisme Responsable de Catalunya.

La sessió presentarà les dues línies d’ajuts impulsades des de la Direcció General de Turisme per als establiments turístics:

· Ajuts per a projectes d'eficiència energètica i economia circular d'empreses turístiques,  dirigits a establiments hotelers, càmpings, turisme rural i apartaments turístics, oberta des de gener de 2023. Consulteu el resum de la convocatòria. També podeu accedir al Canal Empresa de la Generalitat per a la tramitació de les sol·licituds.

· Ajuts per a projectes destinats a reduir el consum d’aigua en aquests mateixos establiments, així com en albergs de joventut de titularitat privada. Aquesta línia s’obrirà amb caràcter d’urgència durant la primera quinzena de març i esdevé una nova dimensió per a les empreses i professionals del sector de l’edificació per a que desenvolupin projectes en clau d’eficiència hídrica. A la vista de la realitat climàtica i hidrològica que ha sobrevingut, aquest nou vector tècnic per impulsar l'estalvi d’aigua en la fase d’ús dels edificis resultarà molt necessari en bona part del territori. Accediu al Canal Empresa de la Generalitat per a la fitxa de tràmit.

PROGRAMA DE L'ACTE:

· Benvinguda a càrrec de Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC

· Presentació dels programes d’ajuts per establiments d’allotjament turístic i breu resum de l’evolució dels projectes d’eficiència energètica i economia circular. M. Elena Pla, arquitecta.

· Línia d’ajuts per projectes d’eficiència hídrica. Gemma Caramazana, jurista de la Coordinació de Programes de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

· Solucions d’estalvi i reutilització d’aigua per reduir el consum d’aigua als establiments. Elisa Guerra, enginyera industrial.

· Conclusions, precs i preguntes. 

Modera: Montse Vilardaga, cap de l’Oficina Consultora Tècnica del COAC.

INSCRIPCIONS
 

Versió per a imprimirPDF version