Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
edifici de fusta

La cooperativa LaCol, guardonada amb el Premi Mies 2022 d'Arquitectura Emergent

Imatge: 
© Lluc Miralles

La Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe han donat a conèixer els guanyadors dels Premis d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premis Mies van der Rohe 2022. La cooperativa d'arquitectes LaCol ha estat guardonada en la categoria d'Arquitectura Emergent pel seu edifici d'habitatges cooperatius La Borda, a Barcelona.

Pel que fa al Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe 2022, l'obra guanyadora ha estat Town House - Kingston University, a Londres, de l'estudi irlandès Grafton Architects, fundat per Yvonne Farrell i Shelley McNamara.

La Borda - Habitatge Cooperatiu
La cooperativa d’habitatges La Borda és una promoció auto-organitzada per accedir a un habitatge digne, no especulatiu i que posi en el centre el seu valor d’ús, a través d’una estructura col·lectiva. El projecte va néixer el 2012, en el marc del procés de recuperació del recinte industrial de Can Batlló i del teixit veïnal i cooperatiu del barri de Sants.

L'edifici s’emplaça en un solar cedit per l’Ajuntament al carrer Constitució. El programa planteja 28 habitatges (40, 60 i 75m²) i espais comunitaris, que s’articulen al voltant d’un pati central, amb la voluntat de potenciar la vida comunitària i veïnal. 

El Jurat del Premi ha volgut destacar "la importància de l'arquitectura que aprofundeix en la possibilitat de canviar mentalitats i polítiques i la rellevància de la inclusió".

La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc el proper 12 de maig, en el marc de l'EUmies Awards Day. Consulta el programa de la jornada al web de la Fundació Mies van der Rohe.

LaCol
Formada per 14 socis, Lacol és una cooperativa d’arquitectes establerta el 2009 al barri de Sants de Barcelona. El projecte de La Borda ja va ser guardonat a la 3a Mostra d’Arquitectura de Barcelona i va rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2019 d’Arquitectura i Urbanisme. També han estat guardonats als Premis AJAC XII pel procés participatiu "La Model s’obre a la ciutat", juntament amb Equal Saree. A més, les dones de Lacol van rebre el Premi Moira Gemmill d'Arquitectura Emergent 2021, en el marc dels W Awards.

Per a més informació sobre l'obra de LaCol, podeu visitar el portal arquitecturacatalana.cat.

26/04/2022
Tornar