Propers Actes

Del Dll, 06 setembre fins Dg, 19 desembre
Els dijous i els...

Exposició "L'Àlbum de l'Arquitecte: Denise...

Exposició "L'Àlbum de...

Del Dj, 23 setembre fins Dg, 31 octubre
Feiners, de 9 a 16.30...

Exposició “Premis AJAC XII”

Exposició “Premis AJAC XII”

interior edifici obra nova

Diversos estudis catalans, guardonats a la 63a edició dels Premis FAD

Imatge: 
© Roldan + Berengué. Fabra & Coats, Habitatge Social i Castellers. Fotografia: Jordi Surroca
El dijous 15 de juliol va tenir lloc al Disseny Hub Barcelona la cerimònia de lliurament dels Premis FAD d'Arquitectura i Urbanisme, que celebren enguany la seva 63a edició.

El guanyador del Premi FAD d’Arquitectura ha estat el projecte Fabra & Coats. Habitatge Social i Castellers, de l'estudi Roldán + Berengué (Mercè Berengué i Miguel Roldán). Es tracta de la transformació d'una nau de l'antiga fàbrica tèxtil en un complex de 46 habitatges socials i seu de la Colla Castellera Jove de Barcelona. El jurat ha considerat que el projecte "resol de manera brillant la inclusió d’un programa habitacional en una antiga fàbrica industrial del segle XIX". A més, ha valorat especialment que "defineix com a element vertebrador un espai col·lectiu interior capaç de crear comunitat, que vincula la intervenció a l’espai públic del recinte industrial i, per tant, a la ciutat".

D'altra banda, el jurat ha decidit atorgar el Premi FAD d'Interiorisme al projecte Estudio Omar, d'Arquitectura-G (Jordi Ayala-Bril, Jonathan Arnabat, Aitor Fuentes, Igor Urdampilleta i Albert Guerra). D'aquest projecte, el jurat ha valorat la manera en què "defineix un hàbil equilibri entre un paisatge interior envoltant i delicat on la llum zenital és protagonista i el pragmatisme d’una machine à habiter, generat per una precisa interrelació espacial de volum i llum, la cura pels detalls i un savi i agosarat ús de materials i sistemes constructius".

Premis de l'Opinió
Cada any, els finalistes dels Premis FAD i els socis d'ArquinFAD atorguen amb els seus vots el Premi de l’Opinió en les seves diferents categories. En el cas d'Arquitectura, el Premi de l'Opinió ha estat per al projecte Habitatges socials a Cornellà, de Marta Peris i José Manuel Toral. En la categoria d'Interiorisme, per a Space Ech, d'Adrián Jurado, Magdalena Barcelo i Jaime Fernánez; en Ciutat i Paisatge, per a l'Adequació paisatgística del recinte emmurallat i la capella del Castell de Jorba, de Carles Enrich; i en Intervencions Efímeres, per al projecte Fontada, d'Eduard Callís, Guillem Moliner, Clàudia Calvet i Xevi Rodeja.

Jurat dels Premis FAD
El jurat dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme ha estat presidit per l’arquitecte italià Fabrizio Barozzi, amb l’acompanyament d'Agnès Blanch, Daria de Seta, Manel Marín, Pedro Matos Gameiro i Rosa Rull. En el cas dels Premis FAD Internacionals, el jurat ha estat integrat per Ricardo Bofill, Lucía Ferrater i Pau Sarquella, i en els Premis FAD de Pensament i Crítica, per Jorge Torres, Susana Landrove i Joan Olona.

Per conèixer la resta de projectes premiats, visiteu el web d'ArquinFAD.
 
 
16/07/2021
Tornar