Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Presentació i resolució de dubtes del concurs per al comissariat del Congrés de la UIA BCN 2026

Imatge: 
© Pràctica
El proper dimarts 11 de juliol a les 17.45 h es durà a terme una jornada al COAC per explicar en detall el concurs del comissariat del Congrés Mundial de l’Arquitectura de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA) Barcelona 2026 i resoldre possibles dubtes del procés i de les bases.

La presentació anirà a càrrec del degà del COAC, Guillem Costa Calsamiglia, el coordinador del comitè organitzador del Congrés UIA BCN 2026, Roger Subirà, acompanyats de la presidenta del CSCAE, Marta Vall-llossera, i membres de la Junta de Govern del COAC, qui explicaran l'experiència de Copenhague. Finalment, Albert Porta, soci director de Pràctica -equip guanyador del concurs per a la imatge gràfica del Congrés-, explicarà la identitat visual del Congrés.

També es comptarà amb la participació de Joffre Villanueva i Beltran, tècnic referent de suport institucional de l'Ajuntament de Barcelona, i representació institucional del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i la conselleria de Territori.

L'acte s'adreça principalment a arquitectes, però també a professionals d'altres disciplines amb interès a participar-hi. I és que un dels objectius del Congrés és mostrar l’arquitectura com una eina transversal de millora de la vida en societat, per això s’obre la porta a crear equips pluridisciplinaris, sempre liderats per un professional de l’arquitectura, però que incorporin perfils d’altres àmbits.

Al final de la presentació s'obrirà un torn de preguntes. Per a les persones connectades en línia, es podran realitzar preguntes directament des de Youtube.

Es finalitzarà la sessió amb un concert a càrrec d'Albert Bello & Oriol Saña Quartet, intergrat per Albert Bello guitarra i solista; Oriol Saña, violí; Quim Martínez, guitarra rítmica; i Joan Motera, contrabaix. El concert, que es realitzarà a la 8a planta, començarà a les 19 hores. L'acte és gratuït.

Cal inscripció prèvia per assistir a la jornada.
La sessió també es podrà seguir la sessió en línia, i cal inscripció prèvia.

CONSULTEU LES BASES 

El Congrés es planteja com una oportunitat per repensar i actualitzar formats i temàtiques de com han de ser els congressos d’arquitectura. Per aquest motiu, de manera inèdita a la UIA, s’ha sotmès el comissariat de l'esdeveniment a un procés de selecció internacional, amb un concurs a dues voltes.

Per a la primera fase, amb data límit el 7 de setembre, les propostes han de determinar el tema i el lema del Congrés, els objectius i metes i el desenvolupament temàtic i de continguts. D'aquesta primera volta en sortiran escollides 5 propostes finalistes, que hauran de dipositar una proposta abans del 15 de novembre i s'analitzaran les persones que formen part de l’equip, així com els seus perfils professionals i trajectòria. L’equip comissari guanyador s’anunciarà durant el mes de desembre de 2023.

El concurs compta amb uns honoraris de 150.000 euros per a l'equip guanyador. També es preveu una compensació econòmica de 6.000 euros per als equips que participin a la segona fase i no resultin guanyadors.

Un jurat de reconegut prestigi
L’equip de comissaris serà escollit per les administracions impulsores junt amb un comitè d’experts de reconegut prestigi format pels arquitectes: Ángela García de Paredes, Beth Capdferro, Carme Pigem, José María Sánchez, Josep Bohigas, Josep Ferrando, Josep Lluís Mateo, María Hurtado de Mendoza, Philip Ursprung i Zaida Muxí.
Versió per a imprimirPDF version