Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Presentació del Premi d'Urbanisme Espanyol 2021

El proper dimecres 2 de novembre de 2022 a les 19 hores es presentarà a la seu del COAC el Premi d’Urbanisme Espanyol 2021 atorgat pel CSCAE a l’edició del Premi d’Arquitectura CSCAE, que reconeix la millor arquitectura i urbanisme i les millors trajectòries professionals.

Enguany el guardó ha estat atorgat a ArchikubiK, equip d’arquitectes amb seu a Barcelona pel Projecte de l’Agrociutat Gagarine Truillot, a Ivry-sur Seine, França.  Al cor de la ciutat d'Ivry-sur-Seine (Val-de-Marne), el projecte urbanístic de l'Agrociutat Gagarine Truillot és un exemple paradigmàtic de regeneració urbana en un sector ANRU (sector identificat com prioritari per l'Agència Nacional de la Renovació Urbana). Aquesta ZAC (Zona d’Ordenació Concertada), portada per GPA - EPA ORSA, desenvolupa els valors del mixed-use, els nous usos, la cocreació amb els habitants, l'economia circular i solidària i la desestandardització dels nostres modes de vida.

Dins d'un barri tranquil que afavoreix la mobilitat dels vianants, el projecte ofereix una ciutat de proximitat, unida i apropiable, on l'espai públic i la vegetació són una autèntica oportunitat de cohesió social i creen paisatges agrícoles en zones urbanes denses. El plantejament urbanístic de transició, acompanyat per la Galeria Municipal d'Art Contemporani Fernand Léger, ha proposat des del principi una reflexió al voltant de la memòria col·lectiva i la poesia del lloc.  

L'equip que treballa al projecte ha estat:
- Client: Grand Paris Aménagement - EPA ORSA
- Urbanista: Archikubik - Sociòleg: Ville Hybride
- Paisatgistes: La Compagnie du Paysage
- Bioclimàtica: Franck Boutté Consultors
- Enginyeria: EPDC
- Sanejament: Prolog Ingénierie
- Acústica: Altia.

I l'enorme ecosistema que dona a aquest projecte tota la seva riquesa.

Intervindrà a l’acte de presentació: Carmen Santana, arquitecta. Sòcia d'Archikubik 

Cal inscripció prèvia
Versió per a imprimirPDF version