Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Biennal d'Arquitectura Jove de Catalunya

Neix la I Biennal d'Arquitectura Jove combinant pionerament la gastronomia, les xarxes socials i oferint atenció psicològica

Imatge: 
Biennal d'Arquitectura Jove de Catalunya
La I Biennal d'Arquitectura Jove (@BiennalAJAC) —el Primer Festival de l’Arquitectura jove de Catalunya— oferirà exposicions, conferències, tallers i tindrà una cuina a pocs metres de la Catedral, que esdevindrà l'espai de debat d’aquesta Biennal.

El Col·legi d´Arquitectes de Catalunya a Barcelona acollirà, del 5 al 16 d'octubre, la @BiennalAJAC. Sota el lema Post Like, la programació de la Biennal girarà entorn de la cultura visual, apel·lant directament a una generació immersa en la digitalització, la immediatesa de les xarxes, la intel·ligència artificial i els desitjos guiats per algoritmes. Per això, la Biennal es desplegarà en formats i activitats trencadores, que apel·lin tant al públic del sector com al general.

Inauguració el 5 d'octubre
L'obertura de la Biennal tindrà lloc el dia 5 d'octubre a les 19 h, al vestíbul del Col·legi d'Arquitectes, juntament amb la instal·lació Manifest creada pel col·lectiu d'artistes Sociedad 0. Participaran en l'acte Guillem Costa Calsamiglia, Degà del COAC, i Iñaqui Carnicero, Secretari General d'Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Un total de 25 activitats distribuïdes en més de 10 dies donaran forma al primer festival de l'arquitectura jove català. Amb conferències de Maxime Delvaux, MAIO, Javier Fernández Contreras o Lluís Alexandre, correccions creuades entre universitats d'arquitectura catalanes, visites guiades a habitatges particulars de joves estudis catalans i l'exposició d'obres premiades a la XIII edició dels Premis AJAC.

La cuina com a punt de trobada
La Biennal ocuparà tots els espais del COAC, des de l'accés a peu de carrer, fins a la terrassa o la 8a planta. S'instal·larà una cuina experimental al vestíbul d'accés al Col·legi, a pocs metres de la Catedral. La cuina actuarà com a punt de trobada i acollirà debats, classes de taller d'escoles d'arquitectura, conferències i trobades inesperades. La cuina és i ha de continuar sent un element vertebrador de l'arquitectura residencial, per raons socials, de gènere, de cures i de cohesió comunitària, i per això la Biennal la posa al centre de l'ocupació del Col·legi.

Jove equip de comissaris i comissàries
L'equip de comissariat, format pels arquitectes Marina Povedano, Arnau Pascual, Laura Solsona i Eduard Fernández, de l'estudi Self-office, investigarà com influeix la cultura visual, la digitalització del món i dels processos materials a l'arquitectura contemporània. A través de les imatges, es revelaran històries que aprofundeixin en la reflexió i la crítica arquitectònica, desafiant els paradigmes de les xarxes socials i abordant les preocupacions que afecten directament la nostra societat.

Especial atenció dedicarem a la salut mental, amb una jornada completa d'atenció psicològica gratuïta per a joves arquitectes. En paral·lel, s'inaugurarà una exposició de maquetes sense títol i autor, i seran els mateixos visitants els qui donaran nom i autoria a les maquetes de reconeguts estudis d'arquitectura joves, fins a descobrir-los a l'acte de tancament de la mostra. Així mateix, amb motiu de la Biennal, Santa&Cole obre per primera vegada al públic el seu laboratori d'experimentació i disseny —on trobarem dibuixos originals de Nina Masó— i Javier Nieto, fundador de la firma, ens guiarà per les instal·lacions, galeries d'art i laboratoris de la seva seu a Belloch.

Impulsada per l'Agrupació de Joves Arquitectes
La primera edició de la Biennal ha estat impulsada per l'AJAC, amb l'objectiu de donar veu a joves arquitectes, no només a través dels seus premis com han fet al llarg de les tretze edicions, sinó també mitjançant espais de debat i discussió que aborden els assumptes compartits per la generació més jove. A aquest efecte, l'AJAC va convocar un concurs d'idees de comissariat, guanyat per Povedano, Pascual, Solsona i Fernández.

Instagram de @BiennalAJAC
 
20/09/2023
Tornar