Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Dona asseguda en un banc

Concurs d'idees per a la generació d'ombratge efímer a l'espai públic de Barcelona

Imatge: 
© BIT Habitat
L’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb BIT Habitat, fa una crida a l’ecosistema innovador per cercar solucions innovadores per generar ombres efímeres a l’espai públic amb caràcter modular, temporal i sostenible.


La convocatòria s'emmarca en el El Pla d’Acció per l’Emergència Climàtica 2030, que defineix els eixos estratègics i les accions per fer front al canvi climàtic. Dins l’eix d’adaptació i resiliència, es planteja la necessitat de prevenir la calor per millorar les condicions de confort tèrmic a la ciutat i, d’aquesta manera, tenir cura especial dels col·lectius més vulnerables.

Una iniciativa prevista dins d’aquesta línia d’acció és la creació del programa “Barcelona, ciutat d’ombra”, que permetrà generar més zones d’ombra, de manera que s’incrementi la cobertura del verd, o per mitjà d’elements de mobiliari urbà o elements tèxtils efímers o estacionals. És en aquest context que l’Ajuntament de Barcelona es planteja un repte urbà nou vinculat amb la tipologia d’elements que poden generar ombra de qualitat, concretament per a aquells indrets on no és possible incorporar vegetació.

Així, se cerquen solucions innovadores per generar ombra efímera de manera modular, temporal i sostenible en tres tipus d’espais de la ciutat: carrers convencionals, zones de jocs infantils i espais de gran superfície, com ara el passeig de Llevant, el Port Olímpic, la plaça de Catalunya, la plaça d’Alfons Comín, el passeig de Colom, la plaça del Sol, etc.

Els projectes seleccionats rebran una subvenció de fins al 80% dels costos elegibles, amb una subvenció màxima de 100.000 euros. El termini de presentació de propostes finalitza el 14 de juliol de 2023.

Més informació i sol·licituds

20/06/2023
Tornar