Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

L'estudi CREAM Arquitectura, guardonat als Premis de Construcció Sostenible de Castella i Lleó

Imatge: 
Restauració i renaturalització del jardí del Parc de les Aigües. © CREAM Estudio Arquitectura. Fotografia: Martí Fradera / La Tempesta

El projecte de Restauració i Renaturalització paisatgística del jardí industrial del Parc de les Aigües, de CREAM Estudio Arquitectura, ha estat guardonat als Premis de Construcció Sostenible de Castella i Lleó, amb el Primer Premi en la categoria d'Infraestructures, Urbanisme i Actuacions en Espais Exteriors (Àmbit Exterior). 

Els premis, de caràcter biennal, són atorgats per la Conselleria de Medi Ambient, Habitatge i Ordenació del Territori de la Junta de Castella i Lleó, en col·laboració amb l'Institut de la Construcció d'aquesta comunitat autònoma.

El projecte per al Parc de les Aigües, ubicat a Cornellà de Llobregat, integra arquitectura i disseny del paisatge. Es vincula a la gestió integral del cicle de l’aigua i la mitigació del canvi climàtic a partir de l’ús de diferents tècniques específiques de drenatge sostenibles, estratègies de captació i recàrrega del freàtic, i vegetació de baix requeriment hídric per aconseguir un paisatge que s’autogestioni amb baixa petjada de carboni i hídrica.

CREAM Estudio està dirigit, des de fa 10 anys, pels arquitectes Ángel Cerezo Cerezo i Elisa Battilani. La seva obra ha estat reconeguda amb nombrosos guardons. Així, han rebut el Premi AJAC en la categoria d’Urbanisme i Paisatge, el Premi Hispania Nostra en la categoria de Projecte Patrimonial i de Paisatge i, a nivell internacional, el Premi LIT d'Enllumenat Públic (EUA) i el Ready Steady Light (EAU). A més, els seus projectes han estat exposats a la Galeria d’Arquitectura i Disseny del MoMA (Nova York), dins l’exposició de joves talents del 2013.

A nivell acadèmic, han impartit classes i conferències a l’ETSAV-UPC, la Universitat Internacional de Catalunya UIC, el Politecnico di Milano (Itàlia), la Universidad Austral de Chile - Observatorio Sur (Xile) o la Universitat de Ciències Aplicades de Breda (Països Baixos), entre d’altres. També han participat com a ponents a diferents esdeveniments internacionals, com el Professional Lighting Design and Architecture Forum (EAU), el BAU Congress (Xina) o l’International Bauhaus Solar Congress (Alemanya).

Per a més informació, podeu consultar el web dels Premis de Construcció Sostenible.
 
 

15/06/2023
Tornar