Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Els estudis Batlleiroig i MICHELE&MIQUEL, guardonats als LILA 2023 Awards

Els estudis Batlleiroig i MICHELE&MIQUEL, guardonats als LILA 2023 Awards

Imatge: 
Restauració abocador Garraf. Batlleiroig Arquitectura. Fotografia: Jordi Surroca / The Dark Line. MICHELE&MIQUEL i dA VISION DESIGN. Fotografia: Lu Yu-Jui
Dos estudis d'arquitectura catalans han estat guardonats a la 8a edició dels Landezine International Landscape Awards (LILA), que des del 2016 premien arquitectes paisatgistes d'arreu del món i els seus projectes més destacats.

Batlleiroig Arquitectura, dirigit per Enric Batlle i Joan Roig, ha estat nomenat 'LILA 2023 Office of the Year'. Els editors de Landezine han destacat el seu enfocament multidisciplinari, amb projectes que "desafien les normes, troben respostes intel·ligents i es materialitzen en creacions estèticament convincents i adequades al seu temps i context". També han reconegut que "hi ha una qualitat omnipresent evident en el llenguatge de disseny del seu treball: una combinació subtil però alegre de joc, juntament amb una serena sobrietat que aporta solucions enginyoses".

A més, el seu projecte per a la Restauració paisatgística de l’abocador de residus controlats del Garraf ha estat el guanyador de la categoria 'Revisited Projects'. D'aquest projecte, que vol recuperar progressivament la vida a l’antic abocador, el jurat n'ha valorat "el paper del disseny en aquest complex projecte de rehabilitació paisatgística, ja que tot el programa de clausura de l’abocador es va basar en una idea paisatgística inicial". El Camí del Bosc en el Cementiri de Roques Blanques, també de Batlleiroig, ha obtingut una menció especial a la categoria de 'Public Landscape'.

D'altra banda, l'obra The Dark Line, de MICHELE&MIQUEL –dirigit per Michèle Orliac i Miquel Batlle– i dA VISION DESIGN, ha estat seleccionada com a 'LILA 2023 Project of the Year'. The Dark Line és un antic ferrocarril a l'est de Taiwan que, durant la major part del segle XX, va servir com a via de transport de carbó als ports propers. El projecte consisteix en la creació d'una ruta ecohistòrica que uneix els antics camins i les infraestructures abandonades per descobrir el patrimoni industrial, posar en valor el paisatge i revitalitzar una comarca afectada per la desaparició de la indústria. 

El jurat ha valorat la materialització del projecte, amb un sistema de barres corrugades d'acer col·locades paral·lelament, així com "la maestria amb què els dissenyadors van abraçar i van respondre a fets senzills que sovint són ignorats en l'arquitectura del paisatge: les condicions canviants de la llum, la vegetació circumdant, la morfologia i la memòria cultural". Així, considera que és una "intervenció sublim que respecta l'ecologia local i enriqueix enormement les dimensions funcionals, històriques i estètiques del lloc amb carisma i gràcia".

Landezine International Landscape Awards
El jurat de l'edició d'enguany ha estat format per Ana Kučan, Hannah Schubert, Luigi Latini, Marti Franch i Zaš Brezar. Per a més informació i per conèixer els projectes guardonats en la resta de categories, podeu visitar el web de LILA.
29/06/2023
Tornar