Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Arquitectura a les Aules

10.000 alumnes de primària i secundària participaran al programa ‘Arquitectura a les Aules’ durant les Setmanes d’Arquitectura

Imatge: 
© Oriol Domínguez
Durant aquest mes de maig, un total de 10.000 alumnes de Primària i Secundària realitzaran tallers d’arquitectura gràcies al programa ‘Arquitectura a les Aules’ del COAC. Des del 2019, més de 300 arquitectes han participat en el projecte, ajudant a que els valors de l'arquitectura arribin a les escoles i la ciutadania.

La iniciativa es durà a 102 centres educatius i s’emmarca en les Setmanes d’Arquitectura de Barcelona, que se celebren entre el 14 de maig i el 28 de juny. Més de 110 arquitectes impartiran 365 tallers d’arquitectura en les pròximes setmanes a la província de Barcelona. Es tracta, bàsicament, d’activitats experiencials a través de les quals es busca que l’alumnat observi, pensi i actuï seguint el fil de l’arquitectura del seu entorn més immediat. En definitiva, que els infants i joves descobreixin una nova mirada sobre els espais que ens acompanyen cada dia.


Els tallers s’engloben dins de quatre temàtiques:

· Descoberta de l’entorn: activitats enfocades a descobrir el seu barri, per conèixer-ne les activitats que li són pròpies, els serveis que ofereix o l’urbanisme. Un dels tallers, per exemple, planteja la urbanització del seu barri a mida, ideant i pensant quines en són les necessitats i com donar-los resposta.

· Repensar els espais educatius interiors-exteriors: propostes vinculades a l’entorn immediat del centre educatiu i orientades a la millora i transformació dels espais com pot ser, per exemple, el mateix pati de l’escola amb la recerca de propostes per generar zones d’ombres.

· Sostenibilitat i salut: tallers pensats per descobrir com pot l’arquitectura ser sostenible i saludable. Per exemple, a través del coneixement de diversos materials, especialment aquells més tradicionals i naturals.

· Diversitat funcional i accessibilitat i gènere: activitats orientades a l’anàlisi de l’espai escolar per millorar-lo, amb la mirada posada, per exemple, a l’accessibilitat, amb tallers sensorials i vivencials.

Sis anys apropant l’arquitectura a infants i joves
L’èxit del projecte ha permès estendre’l a altres territoris de Catalunya. Enguany, la Demarcació de Lleida s’hi suma per primer cop i serà present a set escoles i instituts amb tallers i xerrades. A més, està previst que en l’edició del curs 2024-2025 s’hi afegeixi la Demarcació de Girona.

El 2019, el COAC va posar en marxa “Arquitectura a les Aules” dins del programa ArquiEscola, amb la voluntat d’apropar aquesta disciplina als més petits. Des que es va iniciar el projecte, ja hi han participat més de 34.000 alumnes de més de 200 escoles i moltes hi han participat en més d'una edició.

El 2020, la COVID-19 va obligar a reconvertir els tallers en propostes en línia, que es poden recuperar accedint a “Aprendre des de Casa” o bé al canal YouTube del COAC. Les imatges i les descripcions dels tallers de tots aquests anys es poden veure a Arquitectura a les Aules 5.0”.
 
 

8/05/2024
Tornar