Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
l'exposició “La rosa de foc. La Barcelona de Picasso i Gaudí”

L'Arxiu del COAC col·labora en l'exposició “La rosa de foc" a Ferrara

Imatge: 
© Palazzo dei Diamanti
L'Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes col·labora en l'exposició “La rosa de foc. La Barcelona de Picasso i Gaudí”, que s'inaugurarà al Palazzo dei Diamanti de Ferrara el 19 d'abril.

La mostra inclourà prop de 130 obres, incloent pintures d'artistes com Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joaquim Mir i Isidre Nonell, i escultures, dibuixos, cartells, fotografies, peces d'arts decoratives i joies.

L’Arxiu Històric ha cedit una litografia, còpia del plànol original de Cerdà per a l’Eixample de Barcelona, i onze fotografies de gran format que van formar part de la Exposició homenatge a Gaudí que es va fer el 1927, un any després de la seva mort, a la Sala Parés i que va organitzar l’Associació d’Arquitectes de Catalunya, El Cercle Artístic de Sant Lluc i els Amics de l’Art Litúrgic, amb la col·laboració de l’Arxiu Mas. La majoria de fotografies són còpies que es van encarregar a Adolf Mas per a l'exposició monogràfica sobre Gaudí que es va exhibir a la Société des Beaux Arts de París l'any 1910. En altres casos són encàrrecs nous. 

Maria Luisa Pacelli, directora del Palazzo dei Diamanti, explica que la part més difícil de la mostra ha consistit en com es portava l'arquitectura a una sala d'exposicions. "No hem volgut repetir el muntatge de les exposicions anteriors sobre el Modernisme que es van poder veure a Itàlia, en què es van exposar objectes de Gaudí i Domènech i Montaner. Així que vam decidir centrar-nos només en Gaudí, a través de fotografies d'època d'Adolf Mas, conservades a l'arxiu històric del COAC".

"La rosa de foc incendiarà Ferrara", Ara, 11 de gener de 2015.

12/01/2015
Tornar