Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Curs: Descarbonitzant els materials. El full de ruta del ciment, l'acer i la ceràmica

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La nova versió de la Directiva d'Eficiència Energètica dels Edificis (EPBD), aprovada aquest mes de març, estén a tot el cicle de vida de l'edifici l'exigència de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle GEI fins a la descarbonització del sector el 2050. Aquesta exigència, que es mesurarà pel factor d'escalfament global, implica considerar les emissions degudes a la fabricació dels materials d'edificació. Aquestes emissions s'hauran de reduir fins a ser nul·les a mitjan segle, fet que suposa un gran repte per als materials usuals a la nostra edificació actual.

Per aconseguir-ho, els fabricants de materials han dissenyat fulls de ruta de descarbonització que tracen la trajectòria que seguiran els processos de fabricació per disminuir-ne progressivament les emissions fins a convertir-se en materials 'zero emissions'. I fer-ho suposa esforços i canvis tècnics importants. Els tècnics, i en concret els arquitectes, com a prescriptors de materials, formem part de l'estratègia global de descarbonització del sector i, fins i tot, hem de ser una part activa, amb lideratge, en aquesta transformació tan decisiva.
 

Des de l'Escola Sert i amb la col·laboració de l'Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat (AUS), s'ha organitzat aquest curs que permet als arquitectes i altres tècnics entendre les claus d'aquest procés, així com les propostes dels fabricants de materials més importants a la nostra panòplia de tècniques constructives.

El curs està format per dues sessions en línia que tindran lloc els dies 25 de juny i 2 de juliol de 2024. En la primera, Albert Sagrera i Albert Cuchí, membres d'AUS i coordinadors del curs, presentaran l'exigència de descarbonització dels materials, el marc en el qual es produeix i les claus del procés, així com el perquè de l'estructura del curs i de les següents sessions. Seguidament, l'empresa Unesid i l'Institut Espanyol del Ciment i les seves aplicacions explicaran el full de ruta del ciment. La segona sessió se centrarà en la ceràmica i l'acer, a càrrec de les empreses Ascer i Hispalyt.

INSCRIPCIONS
Les inscripcions són per cada sessió.
Inscriu-te a la sessió del 25 de juny. INTRODUCCIÓ + LA RUTA DEL CIMENT
Inscriu-te a la sessió del 2 de juliol. EL FULL DE RUTA DE LA CERÀMICA + EL FULL DE RUTA DE L'ACER

30/05/2024
Tornar