Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Visita tècnica al Bloc 6x6

Imatge: 
© Bosch Capdeferro Arquitectes

L’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona, del qual la Demarcació de Girona del COAC en forma part, i el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació (CAATEEG) coorganitzen pel divendres 14 d’octubre de 2022, a les 10 hores, una visita a l’edifici plurifamiliar Bloc 6x6 de Girona, de Bosch Capdeferro Arquitectes, el qual ha estat construït amb panells de fusta contralaminada (CLT) i on es plantegen criteris de flexibilitat i una reducció de la petjada de carboni al llarg del cicle de vida de l’edifici. 

El Bloc 6x6 és un edifici residencial aïllat de 35 habitatges, volumetria prismàtica amb 6 plantes d’alçada i 4.375,50 m2 de superfície construïda. Cada habitatge es compon de 6 estances de 12 m2 capaces d’acollir múltiples usos i, per tant, proposa una combinació adaptable i flexible del programa. És un edifici amb consciència sostenible, en proposar que tota la seva estructura sigui de panells de fusta contralaminada. Energèticament, el projecte va més enllà i planteja un aprofitament de la llum simultani a sud i nord, una reducció de la demanda energètica gràcies a la utilització d’un bon aïllament i la ventilació creuada amb el màxim aprofitament de la radiació solar. A més, la situació d’una galeria permet la creació d’un hivernacle habitable a la façana sud i alhora beu de la tradició local de galeries construïdes en voladís sobre l’antiga muralla que separava la ciutat del riu Onyar. 

La jornada es desenvoluparà al mateix edifici, on es comptarà amb els agents involucrats en el desenvolupament del projecte: arquitecte, arquitecte tècnic, promotor, constructor, enginyers i usuari. En primer lloc, es realitzarà una visita a l’edifici mentre es va explicant el projecte per part dels tècnics. Posteriorment, es farà una taula rodona amb els agents involucrats, on es debatrà sobre els reptes i obstacles que van anar sorgint al llarg de l’obra i, a més, es reflexionarà sobre el resultat final i l’acollida per part de la ciutadania. 

La jornada està coorganitzada entre l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE) i el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació (CAATEEG). 

INSCRIPCIONS OBERTES
Cal estar inscrit per poder assistir a aquesta activitat. Cost de la visita: 10 €.

 

Versió per a imprimirPDF version