Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

[TALLER ANUL·LAT] ‘Viure als pobles petits catalans: creuar mirades, compartir pistes’

Imatge: 
© Ajuntament de Rupià
[TALLER ANUL·LAT]

En el marc de la convocatòria de microprojectes transfronterers CD66 de la Generalitat de Catalunya, el dijous 20 d’octubre de 2022, el municipi de Rupià, al Baix Empordà, acollirà el taller transfronterer ‘Viure als pobles petits catalans: creuar mirades, compartir pistes’, una jornada d’intercanvi per conèixer, compartir i debatre sobre temes vinculats a l’urbanisme als pobles petits.

La jornada començarà amb la conferència ‘L’urbanisme als pobles petits de les comarques gironines’, a càrrec de l’arquitecte urbanista Bernat Llauradó. Tot seguit, s’ha programat una visita al poble de Rupià - nucli històric, ampliacions recents, intervencions urbanes - en la qual s’explicaran les principals problemàtiques i els reptes urbans del poble. 


A la tarda, s’han programat tres tallers temàtics per aprofundir en els reptes urbans centrats en l’accés a l’habitatge, enfocat sobre les dificultats per fixar població resident, els problemes vinculats pel fenomen de segones residències, i les condicions de l’habitatge als nuclis històrics. El segon taller tractarà de l’espai públic amb una reflexió dels participants sobre les principals dificultats d’ús i millora d’aquests, així com del paper dels espais verds en entorns rurals. En el tercer taller, els participants reflexionaran sobre les noves extensions en aquests municipis: quins efectes tenen en el conjunt del patrimoni urbà i paisatgístic, quines estratègies adoptar i com enfocar els processos de creixement dels pobles petits. 

Consulta el programa en PDF 

El taller transfronterer està organitzat per l’Agence d'Urbanisme Catalane Pyrénées Méditerranée, l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya, l’Agrupació d’Arquitectes per a la defensa i intervenció en el patrimoni arquitectònic, l’Ajuntament de Rupià i la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. 

Versió per a imprimirPDF version