Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Jornada 'Rehabilitació i Domòtica. Solucions pràctiques per aconseguir edificis més eficients'

Imatge: 
© ObRE
L'Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona en col·laboració amb el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona organitzen el dijous 18 de maig, de 9.15 a 11.30 h, la jornada "Rehabilitació i Domòtica. Solucions pràctiques per aconseguir edificis més eficients", la qual es durà a terme a la seu del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona (carrer de Barcelona, 33 1r, Girona).

Conèixer com funciona el nostre edifici, en què, quan i com consumeix és bàsic per poder aplicar mesures que ajudin a reduir el consum i, per tant, poder estalviar. El primer pas per poder saber com funciona el nostre edifici, és la recollida de dades. Anys enrere, aquesta recollida de dades no era possible, o bé, era complicada, o poc precisa, o fins i tot, passava per la implantació de sistemes complexos i costosos. Amb els anys, han aparegut sistemes nous que fan de la recollida de dades sigui un procés automatitzat i, per tant, més senzill, eficient i ràpid. El monitoratge de l'edifici, el filtratge i l'anàlisi de les dades permeten realitzar una diagnosi i conclusions sobre el comportament de l'immoble. Amb aquesta informació, és possible entendre i proposar solucions per tal que l'edifici millori el seu comportament. 

Avui en dia, ja disposem d’aparells intel·ligents que ens permeten controlar d’una manera àgil, fàcil i telemàtica el consum, domèstic o industrial, disposant fins i tot d’unes eines de control que ens ajuden a optimitzar aquests consums. Aquestes solucions són dinàmiques i es van adaptant al comportament de l'edifici en cada moment, d'acord amb les dades que es van rebent, per tal de tenir una eficiència més elevada. Fa uns anys, la domòtica es relacionava amb el luxe i amb un cost elevat, però en l’actualitat existeix un ventall molt ampli de possibilitats assequibles, amb opcions que són molt econòmiques i que ajuden a reduir fàcilment els consums de l’edifici. 

La jornada es planteja en dues ponències. Una primera, a càrrec de Narcís Bartrina, enginyer tècnic industrial i gerent de DSET ENERGY, on es parlarà de la recollida de dades, el control i monitoratge previ, el filtratge i la diagnosi de l’edifici. Després, una segona ponència a càrrec de Xavier Arnal, enginyer tècnic industrial i CEO de Proserdom enginyeria i domòtica, que plantejarà solucions enfocades a l’estalvi energètic, fent també ressenya a aspectes com l’aigua, el control de seguretat, lumínic, etc. Es plantejarà també la facilitat d’aplicar aquestes mesures en obra nova versus rehabilitació i reformes d’edificis i habitatges. 

La implantació de sistemes domòtics van en la línia del que entenem com rehabilitació conscient, que implica anar més enllà d’intervencions cosmètiques i estètiques, i proposar actuacions que millorin la vida de les persones i el medi ambient, i que, per tant, comportin millores energètiques, d’accessibilitat, socials, econòmiques, etc. En aquest cas, aquests sistemes poden representar un estalvi en el consum d’aigua i elèctric, així com d’una millora en el comportament energètic del nostre edifici i del confort de l’usuari.

INSCRIPCIONS OBERTES
Inscripció gratuïta obligatòria. Places limitades.
Inscriu-t'hi

Versió per a imprimirPDF version