Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Jornada d'Arquitectura 'RE_Palafrugell. SOS-Tenibilitat en el sector turístic'

Imatge: 
© Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell - IPEP
El divendres 20 d’octubre de 2023, de 9.30 a 14.30 h, l’Auditori del Castell de Cap Roig de Palafrugell acollirà la jornada d'arquitectura Re_Palafrugell. SOS-Tenibilitat en el sector turístic, amb conferències i debat sobre diferents vessants de la sostenibilitat en l’àmbit de l’arquitectura, el medi ambient, el turisme i la gastronomia, organitzada per l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell i la Demarcació de Girona del COAC, sota la direcció de l’arquitecte Miquel Sitjà.

L’activitat està organitzada en quatre blocs que reflexionen sobre la transformació del sector turístic en un model més sostenible, posant especial èmfasi en la millora de la petjada ecològica dels edificis i els usos que s’hi desenvolupen. S’iniciarà amb un primer apartat dedicat als efectes del canvi climàtic, l’emergència hídrica i la descarbonització dels edificis hotelers. Seguidament, es presentaran exemples de grans edificis del sector turístic que donen resposta a les demandes mediambientals i socials, com són els Albergs de la Fundació Esplai, al Baix Llobregat i l’Hotel Atzavara, a Santa Susanna.

Al tercer apartat es parlarà sobre les normatives que promouen l'adopció de pràctiques més ecològiques i quins són els certificats de qualitat més adequats, un dels instruments per ajudar els edificis turístics a millorar la seva sostenibilitat. A l’últim apartat, la gastronomia com a punt d’unió entre el turisme i l’arquitectura, mostrarà tres projectes alimentaris d’èxit creats per tenir cura i gaudir del territori basats en la sostenibilitat.

Consulta el programa
 

Arquivolta Calella i Arquivolta Palafrugell
Com activitats paral·leles a la jornada, s’ha organitzat l’Arquivolta Calella de Palafrugell, el divendres 20 d’octubre, de 17.30 a 19.30 h, i l’Arquivolta Palafrugell, el dissabte 21 d’octubre, de 10.30 a 13 h. En la primera ruta arquitectònica es visitarà la Casa Castanera, obra de l’arquitecte Antoni Bonet Castellana, i la zona del Port Bo per conèixer els edificis declarats bé cultural d’interès nacional (BCINs) que s’hi ubiquen, així com antics tenyidors de xarxes utilitzats pels pescadors de Calella. En la segona, s’entrarà a l’antiga casa de l’artista italià Tano Pisano, a la casa Joan Miquel Avellí, que acull la Fundació del pintor Modest Cuixart, i a l’antiga fàbrica Bertran - espai dels forns, on avui es troba l’Institut Català del Suro; tres espais emblemàtics de Palafrugell, vinculats a l’art i al passat industrial dins el món surer de la vila. 

INSCRIPCIONS OBERTES
Places limitades per rigorós ordre. Inscriu-t'hi.
Per formalitzar la inscripció, si ets arquitecte/a col·legiat/da se't farà un càrrec al compte que has indicat en la inscripció. Si no ets arquitecte/a col·legiat/da, cal fer una transferència al número de compte ES06 3183 1700 6710 0384 0921 i enviar el justificant a cultura.gir@coac.cat abans del 16 d'octubre.

Versió per a imprimirPDF version